• Αρνητική σε όλα η τρόικα

  7:30 πμ, Παρασκευή 08 Μάρ 2013 7:30 πμ, Παρασκευή 08 Μάρ 2013

  Αρνητική σε όλα η τρόικα

  Σε οριακό σημείο έχουν φτάσει οι σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα μετά την συνεχιζόμενη αρνητική στάση των εκπροσώπων των δανειστών για όσα τους προτείνει η ελληνική πλευρά και όλα αναμένεται να κριθούν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός με την τρόικα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

  Κυρίαρχο θέμα είναι η απομάκρυνση των δημοσίων υπαλλήλων από το δημόσιο καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών αμφισβητούν ανοιχτά το σχέδιο Μανιτάκη για την κινητικότητα και την ένταξη σε αυτήν περίπου 25.000 εργαζομένων.

  Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα όπως επίσης και η συνεργασία τους με τον Γ. Στουρνάρα είναι πολύ καλή. Χαρακτήρισε αβάσιμο τον αριθμό των 7.000 επίορκων υπαλλήλων που σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα επιμένει να απολυθούν εδώ και τώρα.

  Ωστόσο, ο υφυπουργός Μ. Βολουδάκης σε δηλώσεις του άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και τονίζοντας πως η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

  Η τρόικα δεν αμφισβητεί μόνο το σχέδιο Μανιτάκη αλλά και αρνείται να δεχθεί ότι της προτείνει η ελληνική πλευρά που στόχο έχει την ελάφρυνση των πολιτών που από την μία δέχονται τα αλλεπάλληλα μέτρα και από την άλλη έχουν να αποπληρώσουν και τα δάνεια.

  Παρά τις προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο έχει έτοιμες τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, ωστόσο, η τρόικα είναι αρνητική και εκφράζει έντονες επιφυλάξεις.

  Την ίδια τύχη έχει μέχρι στιγμής και το αίτημα της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Η αύξηση του στο 23% έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αγορά ενώ πλήττει και τον τουρισμό καθώς οι τιμές δεν μπορούν με τόσο υψηλά ποσοστά να είναι ανταγωνιστικές.

  Την ίδια ώρα, ο Π. Τόμσεν στην συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα με τον Α. Λυκουρέντζο ζήτησε τα μη συνταγογραφημένα φάρμακα, παυσίπονα, κρέμες κ.α, να πωλούνται και από τα σούπερ μάρκετ κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τον υπουργό υγείας καθώς όπως υποστήριξε η απελευθέρωση των τιμών θα επιφέρει άμεσα την αύξηση τους.

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα