• Μηταράκης: Νέα σελίδα... η Κίνα

  12:30 μμ, Σαββατο 11 Μάι 2013 12:30 μμ, Σαββατο 11 Μάι 2013

  Μηταράκης: Νέα σελίδα... η Κίνα

  Μια νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας ανοίγει με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο, τονίζει από την κινεζική πρωτεύουσα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  Ισχυροποιούμε μια ιστορικά καλή σχέση « Η Κίνα, ως γνωστόν, είναι μία από τις μεγαλύτερες υπερδυνάμεις του κόσμου. Είναι σημαντικό ότι επιλέχθηκε η πρόσκληση προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό να είναι από τις πρώτες, που έκανε η νέα πολιτική ηγεσία της Κίνας» τόνισε ο κ.

  Μηταράκης και πρόσθεσε: «Αυτό αποδεικνύει την ιδιαίτερα καλή σχέση μεταξύ των δύο κρατών και των δύο λαών, μια ιστορικά καλή σχέση, την οποία τώρα με αυτή την επίσκεψη ισχυροποιούμε ακόμη περισσότερο. Αυτό δίνει ένα πολύ σημαντικό πολιτικό μήνυμα για τις σχέσεις, που επικρατούν, αυτή τη στιγμή, μεταξύ της Ελλάδος και της Κίνας.

  Αναφορικά με το κλίμα που επικρατεί στο Πεκίνο ενόψει της επίσκεψης του κ.

  Σαμαρά, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τόνισε ότι «οι επαφές, που έχουμε κάνει με το υπουργείο Εμπορίου στην Κίνα, είναι πολύ θετικές, υπάρχει ένα καλό κλίμα. Στην αποστολή του Πρωθυπουργού, όπως γνωρίζετε, θα συμμετάσχουν και σημαντικοί επιχειρηματίες και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων. Οι σχέσεις της Ελλάδος με την Κίνα είναι καλή εδώ και χρόνια. Αυτό που είναι σημαντικό τώρα είναι να προχωρήσουμε ακόμα περαιτέρω σε συγκεκριμένες συμφωνίες συνεργασίας στον επενδυτικό και στον εξαγωγικό τομέα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα