• Τα παράδοξα στα «πόθεν έσχες» των πολιτικών

  7:36 πμ, Τρίτη 17 Δεκ 2013 7:36 πμ, Τρίτη 17 Δεκ 2013

  Τα παράδοξα στα «πόθεν έσχες» των πολιτικών

  Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

  Χωρίς πολλές μεταβολές για κάποιους, με «κέρδη» ή με «ζημιές» για άλλους, η δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των πολιτικών ανδρών και γυναικών της χώρας, έφερε στο φως ουκ ολίγα αξιοσημείωτα περιστατικά.

  Τα πόθεν έσχες των πολιτικών - Όλες οι δηλώσεις

  «Χαμένος» κατά 160.000 ευρώ βγήκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το «κούρεμα» των ομολόγων, καθώς κατέχοντας 300.000 ευρώ σε ομόλογα, μετά το PSI, η αξία τους έφτανε τα 139.000 ευρώ.

  Με αυξημένες καταθέσεις, βρέθηκε στον αντίποδα ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, που μαζί με τη σύζυγό του και συγγενικά τους πρόσωπα φέρονται να έχουν αποταμιεύσεις ύψους 500.341,36 ευρώ, έναντι 319.425 το 2010, με τα επιπλέον χρήματα πάντως να φέρονται κατά πληροφορίες να προέρχονται από την μητέρα της συζύγου του που είχε κάνει το 2011 συνδικαιούχους στον λογαριασμό της εκείνη και την αδερφή της.

  Εντυπωσιακή για πολλούς υπήρξε η αγορά εκ μέρους του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη ενός διαμερίσματος 139 τ.μ. στο Λονδίνο, καθώς το αντίτιμο έφτασε τα 1.319.023,92 ευρώ.

  Την «παράσταση» πάντως έκλεψε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, που εμφάνισε μεταξύ άλλων δύο λογαριασμούς συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ ως «αποζημίωση συνταξιοδότησης».

  Με τον ίδιο να δίνει εξηγήσεις κάνοντας λόγο για αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα μετά από ασφάλισή του από την ολλανδική τράπεζα όπου εργαζόταν επί 35 έτη σε ασφαλιστική εταιρία, αλλά και από αποζημίωση στο πλαίσιο προγράμματος εθελούσιας εξόδου από την εν λόγω τράπεζα, δεν έλειψαν τα σχόλια στο διαδίκτυο με αφορμή την συνδικαλιστική του δράση στο παρελθόν.

  Αίσθηση από την τελείως αντίθετη πλευρά, προκάλεσε και η απολύτως «λευκή» δήλωση «πόθεν έσχες» της συναδέλφου του, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τζένης Βαμβακά, που εμφανίζεται να μην έχει στην κατοχή της το παραμικρό περιουσιακό στοιχείο, αλλά και ούτε ένα ευρώ σε εισοδήματα ή καταθέσεις.

  Σε …ελαφρώς μόνο «καλύτερη κατάσταση» φέρεται να βρίσκεται ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, που δηλώνει περίπου ότι ζει με 309 ευρώ τον μήνα, αφού για ολόκληρο το οικονομικό έτος 2011 δήλωσε εισόδημα 3708 ευρώ.

  Παρ’ όλα αυτά, φέρεται να έχει ξεκινήσει ατομική επιχείρηση από το 2009… Από τους συναδέλφους του στην Χρυσή Αυγή, δε, αίσθηση προκάλεσε η κατοχή δύο φορτηγών 15.600 και 4500 κυβικών αντίστοιχα από τον Νίκο Μίχο, για την αγορά του πρώτου εκ των οποίων μάλιστα έχει λάβει και τραπεζικό δάνειο το 2009.

  Πηγή: Real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα