• Για μαζευτείτε λίγο...

  6:40 πμ, Σαββατο 17 Μάρ 2012 6:40 πμ, Σαββατο 17 Μάρ 2012

  Η Ολλανδία, η οποία επικρίνει με ιδιαίτερη οξύτητα τις χώρες της νότιας Ευρώπης οι οποίες παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τα ελλείμματα, ίσως ρίξει τους τόνους μετά την ανάδειξη νέου ηγέτη σε ένα από τα ισχυρότερα κόμματα στη χώρα.

  Το Εργατικό κόμμα, η υποστήριξη του οποίου στη βουλή για τις δανειακές συμβάσεις της ΕΕ είναι κρίσιμη, εξέλεξε τον 40χρονο πρώην ακτιβιστή της Greenpeace Ντίντερικ Σάμσον νέο ηγέτη του χθες.

  Ο Σάμσον κάλεσε αμέσως τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να αμβλύνει τη στάση του όσον αφορά την πολιτική της Ολλανδίας έναντι της ΕΕ.

  "Θέλω ο Ρούτε να ακολουθήσει μια διαφορετική ευρωπαϊκή γραμμή από το ψυχρό πρόγραμμα λιτότητας που βλέπουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην Ευρώπη. Αυτή πρέπει να συμπληρωθεί από ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη" δήλωσε ο Σάμσον στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL 7 και συμπλήρωσε "Ο Ρούτε πρέπει να κάνει μια κίνηση για αυτό αν θέλει να διατηρήσει την υποστήριξή μας.

  Ο κυβερνητικός συνασπισμός Φιλελευθέρων-Χριστιανοδημοκρατών εξαρτάται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να εξασφαλίζει την υποστήριξη στις δανειακές συμβάσεις της ευρωζώνης καθώς ο φυσικός σύμμαχός του, το αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ελευθερίας, αντιτίθεται στις συμφωνίες "διάσωσης".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα