• Σάλος με το πρωτοσέλιδο υπέρ του Ερντογάν: Δυνατή Τουρκία - Δυνατή Κύπρος

  8:07 μμ, Δευτέρα 03 Απρ 2017 8:07 μμ, Δευτέρα 03 Απρ 2017

  Ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια, κυρίως αρνητικά, έχει προκαλέσει το πληρωμένο πρωτοσέλιδο υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, που φιλοξενήθηκε σε τέσσερις τουρκοκυπριακές εφημερίδες, την Kibris, την Kibris Postasi, την Star και την Hakikat.

  Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κριτική είναι έντονη, καθώς κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στον τουρκοκυπριακό Τύπο. Μάλιστα, οι φήμες οργιάζουν καθώς εικάζεται ότι η "τιμή" για τα εν λόγω πρωτοσέλιδα είναι μερικές χιλιάδες ευρώ. «Πουλήθηκαν οι εφημερίδες στον Ερντογάν και το ΑΚΡ αλλά και δεν υπάρχουν πλέον όρια», είναι μερικά από τα σχόλια που γίνονται στο διαδίκτυο. 

  Στο πληρωμένο πρωτοσέλιδο – διαφήμιση υπάρχει ο τίτλος “Ναι η Κύπρος θα κερδίσει” με την φωτογραφία του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν και δήλωση που έκανε παλαιότερα για το ψευδοκράτος, τονίζοντας ότι εάν διαφυλάξουν την ενότητα Τουρκίας – ψευδοκράτους και το πνεύμα αλληλεγγύης “δεν υπάρχει εμπόδιο που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε”.

  Γίνεται αναφορά στη στήριξη της Τουρκίας στον τουρκοκυπριακό “λαό”, την μητέρα πατρίδα Τουρκία και αναφορά στον Αλλάχ.

  “Αγαπιόμαστε για τον Αλλάχ, έτσι θα συνεχίσουμε να αγαπιόμαστε. Αυτό το έθνος (μιλιέτ που είναι το έθνος με έμφαση στην θρησκευτική ιδιότητα) πέρασε τα πλοία από τη στεριά, αυτό το έθνος έχτισε το Μαρμαράι (σ.σ. υποθαλάσσιο τρένο) κάτω από το Βόσπορο. Αυτό το έθνος έφερε το νερό από το Αναμούρ στη βόρεια Κύπρο”.

  Προβάλλεται επίσης δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι “δυνατή Τουρκία είναι δυνατή Κύπρος”, αλλά και δήλωση του εκπροσώπου του ΑΚΡ στο παράρτημα του κόμματος στα κατεχόμενα, του κ. Ντεμιρτζί ότι “με μια σταθερή Τουρκία η Κύπρος θα συνεχίσει να υπάρχει”. Και στους δύο υπάρχουν αναφορές στις σχέσεις αδελφότητας Τουρκίας – ψευδοκράτους και επίκληση του Αλλάχ.

  “Αυτή τη φορά ο Αλλάχ μας έδωσε την ευκαιρία να πούμε ΝΑΙ για την Τουρκία”, αναφέρει ο Ντεμιρτζί.

  Στο πρωτοσέλιδο υπάρχει και φωτογραφία με τη σημαία του ψευδοκράτους στον Πενταδάκτυλο, το σύνθημα μέσα σε μισοφέγγαρο “Ναι η Κύπρος θα κερδίσει” και γράφει ότι η "ΤΔΒΚ" – όπως αναφέρει το ψευδοκράτος – παρ` όλα τα εμπάργκο έχει πει ναι στο να συνεχίσει να υπάρχει.

  Στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχουν διάφορα πρόσωπα ανθρώπων που έχουν ταχθεί υπέρ του “ναι” και στην εσωτερική σελίδα εξηγούν με σύντομες δηλώσεις γιατί “λέω ναι με όλη μου την καρδιά για την Κύπρο”.

  Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία για τους Τούρκους στα κατεχόμενα ξεκινά στις 5 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 9 του μήνα.

  Για την καμπάνια του “όχι” στα κατεχόμενα φέρεται να βρέθηκε και ο πρώην βουλευτής του ΡΛΚ, Ουμούτ Οράν.

  ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

  Δείτε τα πρωτοσέλιδα:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα