• Ήπιαν τσάι και τα είπαν...

  9:34 μμ, Τρίτη 10 Ιουλ 2012 9:34 μμ, Τρίτη 10 Ιουλ 2012

  Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσεκλήθη σήμερα να πιει "ένα φλιτζάνι τσάι" στον Πύργο του Ουίνδσορ κοντά στο Λονδίνο, με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, σε μια τετ-α-τετ συνάντηση, χωρίς διερμηνέα, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος μιλά αγγλικά και η Βασίλισσα γαλλικά.

  "Ο πρόεδρος έχει προσκληθεί για ένα φλιτζάνι τσάι με τη βασίλισσα", είχε δηλώσει νωρίτερα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ολοκληρώνοντας την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Ολάντ, στην Ντάουνινγκ Στριτ.

  Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους και η Βασίλισσα συνομίλησαν επί τριάντα λεπτά, χωρίς μάρτυρες. Μόνο δύο φωτογράφοι, ένας Γάλλος και ένας Βρετανός, έλαβαν την άδεια στην αρχή της συνομιλίας τους να απαθανατίσουν αυτή τη συνάντηση.

  Ο Γάλλος πρόεδρος, που συναντούσε τη Βασίλισσα για πρώτη φορά, της έσφιξε το χέρι εγκάρδια. Χαμογελώντας και φορώντας ένα φόρεμα σε απαλό κίτρινο χρώμα με φυτικά μοτίβα, η Βασίλισσα του έδωσε τα δώρα της: δύο πορτρέτα με πλαίσιο και αφιέρωση, το ένα δικό της και το άλλο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου.

  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος προσέφερε στη Βασίλισσα, που αγαπά την ιππασία και εξακολουθεί στην ηλικία των 86 ετών, να ιππεύει άλογο, ένα αγαλματίδιο του οίκου Sèvres, που απεικονίζει την Αμφιτρίτη, σύζυγο του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας, να ιππεύει το θαλάσσιο άλογό της, έργο του καλλιτέχνη Αντουάν Ορλαντινί.

  Σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων "η υποδοχή της Βασίλισσας ήταν εξαιρετικά θερμή, είπε ότι είχε καλές σχέσεις με όλους τους Γάλλους αρχηγούς κράτους, που διαδέχτηκαν ο ένας τον άλλο, και φάνηκε πολύ ενημερωμένη για την γαλλική πολιτική".

  Ο πρόεδρος Ολάντ αναχώρησε στη συνέχεια για τη Γαλλία.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα