• Κόντρα για τη "μεσαία τάξη"

  2:10 πμ, Τετάρτη 11 Ιουλ 2012 2:10 πμ, Τετάρτη 11 Ιουλ 2012

  Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε τον αντίπαλό του των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ, ότι "αντίθετα με ο,τι ισχύει για τον ίδιο, εκείνος δεν διαθέτει ένα σχέδιο για να ενισχυθεί η μεσαία τάξη".

  Από το Σίνταρ Ρέιπιντς της 'Αϊόβα, όπου οι λευκοί και οι αγρότες είναι πλειοψηφία, ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε περίπου 1.600 συγκεντρωμένους επισήμανε ότι "στο υπόλοιπο της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου θα δείτε άλλους να δαπανούν πρωτοφανή ποσά", με σκοπό την εξασφάλιση υπέρ τους της ψήφου.

  "Γνωρίζουν οι Ρεπουμπλικάνοι, ότι η οικονομική θεωρία τους δεν πουλά, έτσι λοιπόν θα επικεντρώνουν στην υψηλή ανεργία, στη δυσκολία μερικών να περάσουν με το εισόδημά τους όλον το μήνα, θα κατηγορήσουν λοιπόν για όλα αυτά τον Ομπάμα", είπε επίσης στην ίδια ομιλία ο πρόεδρος των Ην. Πολιτειών.

  " Πρόκειται για ένα σχέδιο για να κερδηθούν αυτές οι εκλογές, όχι όμως για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, για να στηριχτεί η μεσαία τάξη. Οι Ρεπουμπλικάνοι, δεν έχουν τέτοιο σχέδιο για τη μεσαία τάξη, το έχω όμως εγώ" συμπλήρωσε κάνοντας ειδική μνεία στο γεγονός ότι, για δεύτερο μήνα ο Ρόμνεϊ συγκέντρωσε υψηλότερες προεκλογικές χορηγίες.

  " 'Εσείς είστε, αναζητώντας την αλήθεια, που μού δίνετε την ελπίδα", είπε με έμφαση στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος Ομπάμα. Της προεδρικής ομιλίας προηγήθηκε επίσκεψη σε οικογένεια μεσαίου εισοδήματος, "που πλήρωσε λιγότερο φόρο αφότου τον Ιανουάριο 2009 ο Μπαράκ Ομπάμα ασκεί προεδρικά καθήκοντα", όπως ανέφεραν στους δημοσιογράφους συνεργάτες του Ομπάμα.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα