• Η ευχή του Ολάντ

  9:13 μμ, Παρασκευή 13 Ιουλ 2012 9:13 μμ, Παρασκευή 13 Ιουλ 2012

  Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την ευχή το Ευρωκοινοβούλιο «να μπορέσει να εμπλακεί πλήρως» στην τάχιστη εφαρμογή του συμφώνου για την ανάπτυξη στην ΕΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μέγαρο των Ηλυσίων.

  Στο κείμενο της προεδρίας, μετά τη συνάντηση του Ολάντ με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τονίζεται πως ο Γάλλος ηγέτης επανέλαβε στον συνομιλητή του «την προσήλωσή του στον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτικό θεσμό, όπως και στη θέση και τον ρόλο του στους κόλπους της ΕΕ».

  Οι Ολάντ και Σουλτς είχαν μία σε βάθος ανταλλαγή απόψεων για τα επακόλουθα των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη σύνοδο κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου υπέρ της ανάπτυξης, της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και της εμβάθυνσης της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης», τονίζει η ίδια πηγή.

  «Ο επικεφαλής του κράτους υπογράμμισε την ανάγκη να τεθεί τάχιστα σε εφαρμογή το σύμφωνο ανάπτυξης, προκειμένου τα συγκεκριμένα ωφελήματα που αναμένονται από το σύμφωνο αυτό να μεταφρασθούν σε απτή πραγματικότητα εντός των προσεχών μηνών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

  Υπό τον συγκεκριμένο προοπτικό ορίζοντα, ο πρόεδρος Ολάντ «εξέφρασε την ευχή να μπορέσει το Ευρωκοινοβούλιο να εμπλακεί πλήρως στις επερχόμενες εργασίες».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα