• Ο Ζεράρ πουλάει το σπίτι του

  12:59 πμ, Παρασκευή 14 Δεκ 2012 12:59 πμ, Παρασκευή 14 Δεκ 2012

  Ο Ζεράρ πουλάει το σπίτι του

  Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλές επικρίσεις διότι προσπαθεί να αποφύγει την καταβολή φόρων μεταναστεύοντας στο Βέλγιο, κοντά πάντως στη μεθόριο, ανακοίνωσε ότι πουλάει το πολυτελές παρισινό διαμέρισμά του.

  Ο Ντεπαρντιέ - ο οποίος προστέθηκε στον κατάλογο των επώνυμων πλούσιων της Γαλλίας που αναζήτησαν εκτός συνόρων καταφύγιο μετά την αύξηση της φορολογίας για τα εισοδήματα που ξεπερνούν το 1,3 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ - πουλάει το αχανές διαμέρισμα του, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, στη συνοικία Σεν Ζερμέν, όπου κατοικούν δεκαετίες πολλοί έμποροι έργων τέχνης, συγγραφείς, μουσικοί της τζαζ και άλλοι.

  Ο μεσίτης που ανέλαβε την πώληση αρνήθηκε να αποκαλύψει το ποσό που ζητεί ο ηθοποιός για να μεταβιβάσει το ακίνητο αυτό, που έχει επίσημα κηρυχθεί "διατηρητέο".

  Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα όμως το τίμημα ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ.

  Πηγές της κτηματομεσιτικής αγοράς που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφεραν ότι καθώς είναι διατηρητέο ακίνητο, αλλά επιπλέον έχουν μεσολαβήσει βελτιωτικές εργασίες, στην αντικειμενική του αξία προστίθεται μια εμπορική υπεραξία που φθάνει το 20% της αντικειμενικής.

  Η κατοικία αγοράστηκε από τον Ντεπαρτιέ το 2003. Εκτός των κύριων χώρων της, περιλαμβάνει πλέον πισίνα, κήπους, αλλά κι ένα μικρό θέατρο.

  Ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό χαρακτήρισε "μη πατριωτική" και "αξιοθρήνητη" την φορολογική αυτοεξορία του Ντεπαρντιέ, 63 ετών, την ώρα που κυβέρνηση πασχίζει να εξυπηρετήσει ένα διογκωμένο κρατικό χρέος.

  Στην εθνοσυνέλευση, ένας βουλευτής πρότεινε να ψηφιστεί μια διάταξη νόμου κατά το αμερικανικό υπόδειγμα, που θα προβλέπει το να αφαιρείται η γαλλική ιθαγένεια από τους πολίτες που για να μην πληρώσουν υψηλότερο φόρο μετεγκαθίστανται στο εξωτερικό.

  Στο βελγικό χωριό Νεσέν, κοντά στα σύνορα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου του Ντανιέλ Σενεσαέλ στα γαλλικά ΜΜΕ το σαββατοκύριακο, ένα 27% των κατοίκων είναι Γάλλοι. Ο Ντεπαρντιέ ζήτησε να ενημερωθεί για το πώς μπορεί να αποκτήσει τη βελγική υπηκοότητα, πρόσθεσε.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα