• Η κόρη του Μ. Καραγάτση για το συναρπαστικό μυθιστόρημα «Γιούγκερμαν» που κυκλοφορεί την Κυριακή με τη Realnews

  3:06 μμ, Τρίτη 29 Απρ 2014 3:06 μμ, Τρίτη 29 Απρ 2014

  Η κόρη του Μ. Καραγάτση για το συναρπαστικό μυθιστόρημα «Γιούγκερμαν» που κυκλοφορεί την Κυριακή με τη Realnews

  «Νομίζω ότι ο "Γιούγκερμαν" είναι ένα πολύ νεανικό βιβλίο και είναι και το πιο προσωπικό του. Υπάρχουν πάρα πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία μέσα. Νομίζω ότι ο Καραγάτσης θα ήθελε να ήταν ο Γιούγκερμαν», είπε η Μαρίνα Καραγάτση, κόρη του συγγραφέα, Μ. Καραγάτση για το συναρπαστικό μυθιστόρημα που κυκλοφορεί αποκλειστικά την Κυριακή με τη Realnews.

  Την Κυριακή, μαζί με τη Real news, αποκτήστε τον «Γιούγκερμαν» του Μ. Καραγάτση, ενα από τα πιο πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ακολουθείστε βήμα- βήμα τη συναρπαστική διαδρομή ενός γνήσιου τυχοδιώκτη, του Βασίλη Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν που, εξαιτίας της ρωσικής επανάστασης, οδηγήθηκε στην Ελλάδα. Στον τόπο μας έζησε πάθη και περιπέτειες και απέκτησε εξουσία. Κατάφερε, όμως, να γίνει ευτυχισμένος;

  «Γιούγκερμαν». Το εκπληκτικό βιβλίο του γεννημένου παραμυθά Καραγάτση, μαζί με τη Real News, αυτήν την Κυριακή (4/5) με τη Realnews.

  ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ

  Το συναρπαστικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση από τις εκδόσεις της Εστίας.

  Αυτήν την Κυριακή το 1ο μέρος.

  Λίγα λόγια για το βιβλίο:

  Η ζωή και οι περιπέτειες του Βασίλη Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν -γόνου μιας πλούσιας φιλανδικής οικογένειας- που έχει πάρει το δρόμο του γλεντιού, του ποτού, του χαρτοπαίγνιου, της απάτης και του εκβιασμού, και που η ρώσι-κη επανάσταση και άλλα γεγονότα τον οδηγούν ως το τόπο μας.

  Στην Ελλάδα, ενώ σκοπεύει να εξακολουθήσει την ύποπτη δράση του, προσλαμβάνεται σε μια τράπεζα, γίνεται ανώτατος υπάλληλός της και καταλήγει οικονομική προσωπικότητα μεγάλης ολκής -πλουσιότατος, ισχυρός, πλην δυστυχισμένος.

  Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

  O M. Καραγάτσης (πραγματικό όνομα Δημήτρης Pοδόπουλος) γεννήθηκε το 1908 στην Aθήνα. Tο αινιγματικό αρχικό M. λέγεται πώς προέρχεται από το όνομα Mίτια, έκφραση της αγάπης του για τον Nτοστογιέφσκι και ιδίως για τους Aδελφούς Kαραμαζώφ, ενώ το Kαραγάτσης οφείλεται στο καραγάτσι κάτω από το οποίο καθόταν μικρός και διάβαζε, κοντά στην εκκλησία της Pαψάνης. Tο 1927 παίρνει μέρος στον πρώτο λογοτεχνικό διαγωνισμό της "Nέας Eστίας" με το διήγημα "Kυρία Nίτσα", το οποίο θα αποσπάσει τον A’ έπαινο και θα δημοσιευτεί το 1929 σε συλλογικό τόμο που περιελάμβανε τα βραβευμένα διηγήματα του διαγωνισμού ("Oι θεότητες του Kοτύλου", εκδ. Bιβλιοπωλείον της Eστίας). Mε το διήγημα αυτό ξεκινάει τη λογοτεχνική σταδιοδρομία του και την μακρά συνεργασία του με τη "Nέα Eστία", δημοσιεύοντας σε αυτήν διηγήματα, μυθιστορήματα σε συνέχειες και μεταφράσεις. Πέθανε στις 14 Σεπτεμβρίου 1960.

  ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ – Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΕ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΜΕΝΑ

  Ο δίσκος της χρονιάς, με 11 μεγάλες επιτυχίες.

  Περιέχει τις επιτυχίες: Τα Σάββατα - Η καρδιά με πηγαίνει εμένα - Μπορεί να βγω - Βρέξε ουρανέ εγωισμό - Μην ξαναρθείς - Αναπάντητα - Μία ή καμία - Η αγάπη έρχεται στο τέλος - Το πάρτι δε θα γίνει - Είμαι εγώ - Η στροφή.

  ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ – ΘΕΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ

  Ακούστε πρώτοι δωρεάν στο κινητό σας, όλα τα τραγούδια του ΝΕΟΥ CD της, πριν κυκλοφορήσουν.

  (Μέσω QR code reader για iPhone - Android - Windows mobile).

  Δείτε το βίντεο με τις προσφορές της Realnews:

  Η Realnews σας πάει θέατρο

  2 εισιτήρια για την παράσταση που επιθυμείτε στην τιμή του ενός.

  Αυτήν την Κυριακή (4/5) στη Realnews εκπτωτικά κουπόνια για τις εξής παραστάσεις:

  Θέατρο Ιλίσια- Βολανάκης: Δύο γυναίκες χορεύουντου Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ.

  Σκηνοθεσία Τάσος Ιορδανίδης. Με τους: Χρυσούλα Διαβάτη και Θάλεια Ματίκα. 16 ευρώ τα 2 άτομα.

  Θέατρο Βεάκη: Άνω Κάτωτου Δημήτρη Μητροπούλου. Κωμωδία σε σκηνοθεσία Γιάννη Αιβάζη.

  Με τους: Γιάννη Αιβάζη, Μαρία Κορινθίου, Χάρη Μαυρουδή, Κατερίνα Μάντζιου κ.ά. 20 ευρώ τα 2 άτομα.

  Θέατρο Ζίνα: Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανατων Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

  Με τους: Γιώργο Παρτσαλάκη, Νικολέττα Βλαβιαννού, Βασίλη Κούκουρα, Αγγελική Δαλιάνη κ.ά.

  20 ευρώ τα 2 άτομα.

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Θέατρο Εγνατία: Δείπνο με φίλους του Ντόναλντ Μάργκιουλις. Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Βαλ-τινός. Με τους: Γρηγόρη Βαλτινό, Ρένια Λουιζίδου, Κλέων Γρηγοριάδη, Μπέσυ Μάλφα. 20 ευρώ τα 2 άτομα.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα