• Γλυκό φιλί από υπέροχες «Μικρές κυρίες»

  7:48 μμ, Πέμπτη 30 Νοε 2017 7:48 μμ, Πέμπτη 30 Νοε 2017

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Είχα δει και πέρσι τις υπέροχες «Μικρές κυρίες» στο «Χυτήριο», έσπευσα όμως να τις χαρώ και πάλι μιας κι έχουν ανανεωθεί και ...δυναμώσει περισσότερο. Έφτασα στο θέατρο Χυτήριο Κυριακή στις 11.30 το πρωί έχοντας κοιμηθεί μόνο...τρεις ώρες και σε mood κούρασης από τον «μαραθώνιο» της εβδομάδας. Μιάμιση περίπου ώρα μετά βγήκα στην Ιερό Οδό χαμογελώντας, έχοντας δεχτεί-όπως και όλοι οι υπόλοιποι θεατές που είχαν γεμίσει το θέατρο- ένα... γλυκό φιλί από τις υπέροχες «Μικρές κυρίες» που έφτιαξε με όρεξη και μεράκι η ικανότατη Αθανασία Καλογιάννη. Το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας της Λουίζα Μει Άλκοτ ευτυχεί στο εξαιρετικό ανέβασμά του στο «Χυτήριο» και η δυνατή ιστορία του «φωτίζεται» με τον ιδανικότερο τρόπο από τον γερό θίασό της που «κούρδισε» υπέροχα η Καλογιάννη. Το στόρι δεν σου είπα-αν δεν το ξέρεις...

  ΕΝΑ συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο, με την τρυφερή ιστορία ζωής τεσσάρων νεαρών κοριτσιών, του φίλου τους Λόρι, της στοργικής τους μητέρας, λίγο πριν την ημέρα των Χριστουγέννων. Ένας ύμνος, στην αξία της οικογένειας, της αγάπης και της φιλίας που προωθεί αξίες, όπως η δικαιοσύνη, η αλληλοβοήθεια, η πίστη στο όνειρο και η επίτευξη κάθε στόχου. Μια περιπέτεια, γεμάτη χρώμα, τρυφερότητα ευαισθησία και την αθωότητα των παιδικών μας χρόνων. Μια παράσταση για όλες τις ηλικίες-για τα μικρά και τα μεγαλύτερα παιδιά [καλή ώρα] που έχουν ανάγκη να «δραπετεύσουν» έστω και για λίγη ώρα από την καθημερινότητά τους και να δεχτούν το πιο γλυκό ...φιλί!

  ΟΙ «Μικρές κυρίες» παίζονται σε θεατρική διασκευή Βασιλικής Μακρή [ευφάνταστη δουλειά],σκηνοθεσία Αθανασίας Καλογιάννη [εμπνευσμένο το ανέβασμά της], χορογραφίες Βαγγέλη Πιτσιλού [αποτελεσματικότατες!], φωτισμούς Παναγιώτη Μανούση [καίριοι], μουσική Δήμητρα Κουτελιδα [«ντύνει» όμορφα την παράσταση,με το κομμάτι του φινάλε που υπογράφει ο Γιώργος Μπανταδάκης να...κλέβει παράσταση].

  ΓΕΡΗ η ομάδα των ηθοποιών που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, καταφέρνοντας να κερδίσουν κοινό και ειδήμονες.Παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν εξαιρετικά, διαθέτοντας μια ζηλευτή «χημεία». Ο λόγος για τους Κορίνα Αλεξανδρίδου, Γιώργο Μπανταδάκη, Σοφία Κουκουλά, Μαριάννα Μαυριανου, Γιώτα Βερουχη και Φωτεινή Παπαδάκη. Αν θέλετε να απολαύσετε ένα όμορφο πρωινό στην καρδιά της Αθήνας και να γλυκαθείτε με ένα όμορφο ...φιλί, τρέξτε στο θέατρο «Χυτήριο»Κυριακές στις 11.30 το πρωί.Θα περάσετε τέλεια!

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα