• Το enikos.gr έχει τις επίσημες φωτογραφίες του «Duende» του Κραουνάκη

  11:33 πμ, Τετάρτη 24 Ιάν 2018 11:33 πμ, Τετάρτη 24 Ιάν 2018

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Πρώτος σου πρόδωσα πως ο πολυσχιδής Σταμάτης Κραουνάκης «χτυπάει»και πάλι Θέατρο Τέχνης μετά τον έξοχο «Βικτώρ» που έκανε πέρσι με το σπουδαίο «Duende» του Λόρκα και πρώτος τώρα έχω τις επίσημες φωτογραφίες της υποσχόμενης παραγωγής. Λίγες ώρες πριν ανοίξει η αυλαία φιλοξενούμε το υψηλής αισθητικής φωτογραφικό υλικό που δίνει το πρώτο στίγμα της φιλόδοξης δουλειάς που φέρει την υπογραφή του εμπνευσμένου Σταμ!

  «Για να βρούμε το Ν τ ο υ έ ν τ ε δεν υπάρχει τίποτε να μας βοηθήσει. Ούτε χάρτης ούτε «σωστοί τρόποι». Το μόνο που ξέρουμε είναι πως καίει το αίμα σαν κοπανιστό γυαλί, πως εξαντλεί, πως σβήνει τη γλυκιά γεωμετρία που μάθαμε, πως κλωτσάει όλα τα στυλ. Ο ερχομός του προϋποθέτει πάντοτε μια ριζική αλλαγή όλων των μορφών που στηρίζονται σε παλιές βάσεις. Φέρνει μαζί του ένα συναίσθημα φρεσκάδας εντελώς πρωτόγνωρο. Είναι μια δύναμη κι όχι μια λειτουργία, μια πάλη κι όχι μια αφηρημένη έννοια. Το εμβληματικό κείμενο του Λόρκα ανεβαίνει με τα φτερά μιας μουσικής λειτουργίας, παντρεμένο με δέκα μελοποιημένα ποιήματά του από το libro de poemas. Μια μουσική τελετουργία για την Τέχνη, τον Θεό, τον Έρωτα και τον Θάνατο. Για το κρυμμένο πνεύμα μιας πληγωμένης πατρίδας. Για τη μαγική αυτή δύναμη, το πνεύμα της γης, που μοιράζει τα αγκάθια της φωτιάς του σε όποιον τα γυρέψει». Η παράσταση ξεκινά σήμερα στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου και θα παίζεται εκεί κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 9.30 με την ευγενική χορηγία της Ισπανικής πρεσβείας.

  Μετάφραση κεμένου: Ολυμπία Καράγιωργα

  Μετάφραση ποιημάτων: Ανδρέας Αγγελάκης

  Σύνθεση τραγουδιών – διδασκαλία παράστασης- Ερμηνεία: Σταμάτης Κραουνακης Βοηθός: Χρήστος Γεροντίδης

  Μουσική επεξεργασία: Σταμάτης Κραουνάκης, Βασίλης Ντρουμπογιάννης, Βάιος Πράπας , Γιώργος Ταμιωλάκης Σκηνογραφική επιμέλεια: Χριστίνα Κάλμπαρη.Σχεδιασμός Φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου. Κοστούμια: Θοδωρής Καραγκούνης, L'A Pro atelier

  Συνομιλούν και ερμηνεύουν τα τραγούδια:

  Χρήστος Γεροντίδης

  Κώστας Μπουγιώτης

  Και οι μουσικοί:

  Πιάνο: Βασίλης Ντρουμπογιάννης

  Τσέλλο: Γιώργος Ταμιωλάκης

  Φωτογραφίες Σταύρος Χαμπάκης

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα