• Το πρώτο κλικ για τον «Δράκουλα» της Φρόσως Λύτρα!

  2:19 μμ, Κυριακή 01 Απρ 2018 2:19 μμ, Κυριακή 01 Απρ 2018

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Η «αιρετική» και εξαιρετικά ταλαντούχα Φρόσω Λύτρα ετοιμάζει νέο υποσχόμενο θεατρικό «χτύπημα» και έχω αποκλειστικά για σένα όλες τις λεπτομέρειες αλλά και την πρώτη φωτογραφία για τη φιλόδοξη δουλειά Το έργο «Ο Δράκουλας και τα άνθη του κακού»του Μπραμ Στόουκερ θα ανέβει σε σκηνοθεσία-θεατρική απόδοση της Φρόσως Λύτρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος την Δευτέρα 28 Μαΐου και θα παίζεται εκεί έως τις 15 Ιουλίου, για να επαναληφθεί και πάλι το φθινόπωρο...

  Η ισχυρότατη θεατρική ομάδα “naan” και η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα παρουσιάζουν το έργο «Ο Δράκουλας και τα άνθη του κακού» του Μπραμ Στόουκερ με πολύ όρεξη και μεράκι.Πρόκειται για ένα από τα αριστουργήματα της φανταστικής λογοτεχνίας, για ένα αριστοτεχνικά δομημένο «άγριο παραμύθι», καθώς η δράση εκτυλίσσεται μέσα από τα ημερολόγια-μαρτυρίες των ηρώων της ιστορίας, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να παραμένουν δυσανάγνωστα τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας. Το μυθιστόρημα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1897 με μεγάλη επιτυχία και έκτοτε δεν έπαψε να κυκλοφορεί, ενώ στην Αμερική εξακολουθεί να είναι best-seller.

  Ο Δράκουλας έγινε αφορμή για πλήθος κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων σε όλο τον κόσμο, καθώς η φιλοσοφική-μεταφυσική διάσταση που διαπερνά το έργο παραμένει αμετάβλητη συνεχίζοντας να ασκεί γοητεία.

  Η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα επιχειρεί μέσα από αυτό το άγριο παραμύθι να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ μεταφυσικής και τέχνης δημιουργώντας παράλληλα ένα ενδιαφέρον ψυχαγωγικό θέαμα.

  Το σκηνικό διαμορφώνεται σαν σε ναυάγιο μέσα στο νερό ενώ στον προθάλαμο της παράστασης, θα εξελίσσεται ένα παράλληλο εικαστικό δρώμενο, εμπνευσμένο από τη θεματολογία του έργου που εκτός από τον έρωτα, την ποίηση και την αιώνια δίψα για ζωή είναι και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ: ΦΡΟΣΩ ΛΥΤΡΑ

  ΣΚΗΝΙΚΑ: ΜΑΝOΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

  ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΛΑΥΤΗΣ

  ΜΟΥΣΙΚΗ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ

  ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: ΣΑΚΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ

  ΜΑΚΙΓΙΑΖ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

  ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ

  VIDEO ART: ΣΤΑΘΗΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ

  ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΦΑΙΗ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

  ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:

  ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ / ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΡΟΣ

  ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ομάδα «naan»

  ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ

  ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ

  ΜΙΝΑ: ΛΙΝΑ ΣΑΚΚΑ

  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΑΝ ΧΕΝΣΛΙΝΓΚ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΜΠΟΎΤΑΣ

  ΛΟΥΣΥ: ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΡΣΕΝΙΔΟΥ

  ΡΟΜΠΕΡΤ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΒΑΣ

  ΧΟΡΕΥΤΕΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΛΕΣΗ / ΑΛΕΞΗΣ ΦΟΥΣΕΚΗΣ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα