• Ολόφρεσκα "Χρυσάνθεμα" στο "Άλφα-Ιδέα"- Πρώτες πόζες!

  4:23 μμ, Σαββατο 27 Οκτ 2018 4:23 μμ, Σαββατο 27 Οκτ 2018

  Η γερή παράσταση "Ο καιρός των χρυσανθέμων" αφού κέρδισε το κοινό στη Σύρο... χτυπάει θέατρο Αλφα-Ιδέα από τις 19 Νοεμβρίου με ανανεωμένη διανομή για περιορισμένες παραστάσεις! Εξασφάλισα αποκλειστικές πόζες από αυτή και ιδού! Πάμε!

  Μετά την πρεμιέρα στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου, όπου και διαδραματίζεται η υπόθεση του έργου, η παράσταση έρχεται στο Θέατρο Άλφα. Ιδέα της Αθήνας, για λίγες μόνο παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:30.

  Με βάση το ομότιτλο, βραβευμένο μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου -και με τις ευχές του συγγραφέα- η συγκεκριμένη θεατρική διασκευή, φωτίζει λίγο περισσότερο την υπαρκτή -και θρυλική-πρωταγωνίστρια της εποχής, Ευαγγελία Παρασκευοπούλου, τον ίδιο τον συγγραφέα, αλλά και τον Σαίξπηρ αυτοπροσώπως, που μπαίνει στα παρασκήνια μιας παράστασης, όπου διαδραματίζονται διαχρονικές σκηνές της θεατρικής καθημερινότητας.

  Η ιστορία ξεκινά το χειμώνα του 1896 στην Ερμούπολη της Σύρου, που βαδίζει προς τη δύση της ένδοξης ιστορίας της. Τότε καταφθάνει ο θίασος της Ευαγγελίας Παρασκευοπούλου για μια παράσταση στο Θέατρο “Απόλλων”.

  Ο θίασος θα γευματίσει στο μέγαρο των Πινά, μιας παλαιάς οικογένειας που έχει χάσει πια την αίγλη και τα πλούτη της. Ξεπεσμένοι αριστοκράτες και ηθοποιοί μπλέκονται σε ένα σκηνικό θαυμάτων, όπου μυστικά βγαίνουν στο φως, θεατρικά λόγια απευθύνονται σα βέλη, άριες ακούγονται για πρώτη φορά από το γραμμόφωνο και η αγάπη θριαμβεύει, μεταφέροντας μας σε μια εποχή που έφυγε ανεπιστρεπτί.

  Χιούμορ και συγκίνηση, κωμωδία και δράμα, διαρκώς αλληλοκαλύπτονται, φέρνοντας στο προσκήνιο τις τραγικές φιγούρες των ηρώων, μα κυρίως, των ίδιων των ηθοποιών.

  ΠΑΙΖΟΥΝ (αλφαβητικά):

  Κώστας Κάππας, Αλίνα Κοτσοβούλου, Δημήτρης Μαύρος, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Ολυμπία Σκορδίλη, Γιώργος Ψάλτου.

  Μαζί τους ο Στέλιος Γούτης και η Ειρήνη Κονίδου.

  Θεατρική διασκευή: Αλίνα Κοτσοβούλου - Κίρκη Καραλή

  Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή

  Art direction/Σκηνικός χώρος:

  Σέργιος Κο

  Κίνηση: Κωνσταντίνος Παπανικολάου

  Ενδυματολογία: Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου

  Ηχητικό περιβάλλον: Αλέξανδρος Κόνιαρης

  Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπακης

  Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ-ΙΔΕΑ Ε.Ε

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα