• Η Ρώπα «έκλεισε» με τον Σπυρόπουλο για το σαρωτικό «Toc Toc»

  7:23 μμ, Πέμπτη 05 Σεπ 2019 7:23 μμ, Πέμπτη 05 Σεπ 2019

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  Η χαρισματική Χρύσα Ρώπα είναι ο νέος άσσος που έκλεισε την ανανεωμένη εκδοχή του σαρωτικού «Toc Toc»του ο «δαιμόνιος» Κώστας Σπυρόπουλος. Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης που αποφάσισε να επαναλάβει την μεγάλη καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία του τον επόμενο χειμώνα στο «Ήβη»-με το ραντεβού να δίνεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, κάνει...λίφτινγκ στη διανομή και η πρώτη του κίνηση να «κλείσει»την σημαντική Χρύσα Ρώπα είναι εξαιρετικά δυνατή-έπονται κι άλλες, αλλά θα επανέλθω. Η εξαίρετη ηθοποιός είχε κλείσει να κάνει κάτι άλλο τον χειμώνα, αυτό «ναυάγησε»όμως και με το που το έμαθε ο Σπυρόπουλος την...τσίμπησε για την παράστασή του! Το «πάντρεμά»τους αναμένεται να ...τα σπάσει, όπως τα σπάει επί σειρά ετών η γερή αυτή δουλειά

  Η επιτυχημένη ψυχοθεραπευτική κωμωδία ανέβηκε πρώτη φορά το 2013 στο θέατρο Ήβη της οδού Σαρρή, όπου και θα επιστρέψει άμεσα! Αποδομώντας τις ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές, τα λεγόμενα «τικ», η παράσταση …ψυχαγωγεί…συγκινεί και χαρίζει άφθονο γέλιο…σε ψυχοθεραπευόμενους και ψυχοθεραπευτές…μέσα από τον μόνο δρόμο που μας «έμεινε» τον δρόμο της αγάπης.Είναι ένα εξαιρετικό έργο το οποίο «απογειώνεται»με την γερή διασκευή του Σπυρόπουλου και την σκηνοθετική δεινότητά του.

  Υπόθεση

  Ο Ομάρ Ταριφ (ο Κώστας Σπυρόπουλος δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στη δουλειά αυτή] ή Βilldab ή αλλιώς Βασίλης Δαμπάογλου το τρελό Παόκι απ’ την Θεσσαλονίκη, με ανανεωμένο πλατίνα μαλλί, κατεβαίνει με το ταξί του στην Αθήνα, να συναντήσει το γιατρό! Ιδεοψυχαναγκασμός του η αριθμομανία.

  Ο Φώτης Σταθάκης έρχεται με το σύνδρομό του, το "Jill de la Turret"...μπινελικώνει και γαυγίζει ! Τα γαυγισματάκια του "βγαίνουν" σε καταστάσεις στρες, ο Φώτης είναι πολυτάλαντος και έχει εκατό ειδικότητες! Η Λαρισαία Νίτσα από το Σβετλανίτσα…κατάγεται από την Λευκορωσία, αλλά είναι παντρεμένη με Λαρισαίο! Με το βαλιτσάκι-οπλοστάσιο καθαρίζει, απολυμαίνει ό,τι βρει μπροστά της και χτυπάει μικρόβια και ιούς ανελέητα! Η Άννα Μαρία Κλεοπάτρα Μπιμπίκα[αυτόν τον ρόλο θα ερμηνεύσει η Ρώπα!), θεούσα πάντα, δεν λέει ότι έρχεται στο γιατρό για την ίδια και τα τικ της, αλλά για μια φίλη, που δεν μπορεί να μετακινηθεί. Επικαλείται ακόμα όλους τους αγίους και τις ιδιότητες αυτών, ενώ όταν ακούει τα γαλλικά του "Ζαν Λουι" Φώτη, αρχίζει και τα ξόρκια!Η Λίλη Παπαγεωργοδημητρομανωλάκη επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή ό,τι λέει πάντα 2 φορές και “κάποιες φορές” επαναλαμβάνει την τελευταία λέξη ή συλλαβή. Σύνδρομό της η παλιλαλία!Ο Μπάμπης Γραμμένος έρχεται με το μηχανάκι του... δεν πατάει πάνω σε γραμμές, τραυλίζει όταν τις βλέπει και έχει ένα μεγάλο θέμα με τη συμμετρία!

  Όλοι αυτοί, άγνωστοι μεταξύ τους, συναντώνται στον προθάλαμο του παγκοσμίου φήμης γιατρού, στις ικανότητες του οποίου έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για οριστική θεραπεία. Ο γιατρός όμως λείπει και όπως συνεχώς ενημερώνει τους ασθενείς η βοηθός του, προσπαθεί να έλθει και όλο κοντεύει και όλο όμως αργεί.

  Οι ήρωές μας περιμένουν και όσο περιμένουν κουβεντιάζουν και όσο κουβεντιάζουν οδηγούνται μοιραία σε grouptherapy αυτοδίδακτο ελλείψει ιατρού, τα αποτελέσματα του άκρως απρόσμενα και ανατρεπτικά, ξεκαρδιστικά και συγκινητικά.TOC TOC Μία παράσταση... ψυχοθεραπεία που δεν αρκεί να τη δεις μόνο μια φορά

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα