• Δημητροπούλου - Μοθωναίος στο «Περηφάνια και προκατάληψη» που θα δούμε στην «Αλκυονίδα»

  2:37 μμ, Δευτέρα 16 Σεπ 2019 2:37 μμ, Δευτέρα 16 Σεπ 2019

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

  ΠΡΩΤΟΣ σου αποκάλυψα ότι στον ιστορικό χώρο «Αλκυονίς» που πέρασε για τα δέκα επόμενα χρόνια στις παραγωγικές «Θεατρικές Σκηνές» θα δούμε το «Περηφάνια και προκατάληψη» σε σκηνοθεσία της εξαίρετης Ιόλης Ανδρεάδη η οποία κάνει και την διασκευή με τον πολυσχιδή Άρη Ασπρούλη και πως τη δραματουργική επεξεργασία ανέλαβε η καίρια Μαριλένα Παναγιωτοπούλου. Τώρα επανέρχομαι για να σε ενημερώσω πως το πρωταγωνιστικό ζευγάρι θα ερμηνεύσουν η ικανή Ευγενία Δημητροπούλου κι ο ευθύβολος Δημήτρης Μοθωναίος! Ναι,ναι, τη... βόμβα έριξε στον αέρα της Σαββατιάτικης «Αυλαίας» μου στον Realfm97,8 o «δαιμόνιος» θεατρικός επιχειρηματίας Πάνος Κατσαρίδης, ο οποίος έχει κι άλλους γερούς άσσους στο μανίκι του για την απαιτητική διανομή-που θα πάει, θα τους μάθω κι αυτούς! Αξίζει να σημειώσω ότι το «Περηφάνια και προκατάληψη» θα πάρει τη... σκυτάλη στο δεύτερο μισό της σεζόν από την εξαιρετικά φιλόδοξη «Μεθυμσένη πολιτεία» του Σωτήρη Πατατζή που σκηνοθετεί ο ευφάνταστος Άρης Τρουπάκης με πρωταγωνιστές του τους Δημήτρη Ήμελλο, Κατερίνα Μισιχρόνη, Νίκο Αλεξίου, Δημοσθένη Παπαδόπουλο κλπ.

  ΠΑΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ...

  Ποιο είναι το στόρι στο αριστούργημα «Περηφάνια και προκατάληψη» της Τζέιν Όστεν που μεταφέρεται στη σκηνή; Ο κύριος και η κυρία Μπένετ έχουν πέντε κόρες που είναι όλες ανύπαντρες. Όταν ένας πλούσιος και ευχάριστος νέος μετακομίζει στην γειτονιά η κυρία Μπένετ ελπίζει να τον εξασφαλίσει ως γαμπρό για την όμορφη μεγαλύτερη κόρη της, δίδα Τζέιν Μπένετ. Η εκκολαπτόμενη σχέση όμως σαμποτάρεται από τον υπερόπτη φίλο του νεαρού, κύριο Ντάρσυ, που θεωρεί το προξενιό ακατάλληλο. Όταν ο κύριος Ντάρσυ με τη σειρά του ερωτεύεται την δεύτερη κόρη των Μπένετ, δίδα Ελίζαμπεθ Μπένετ, η συγκαταβατική πρόταση του για γάμο απορρίπτεται από την Ελίζαμπεθ με ειρωνεία και η προσέγγιση φαίνεται να σταματά. Εντούτοις, τα γεγονότα συνωμοτούν για να συνδέσουν τα διάφορα μέλη παρά τα εμπόδια και τις παρεξηγήσεις που τα χωρίζουν. Η περηφάνια της μιας πλευράς και η προκατάληψη της άλλης σιγά σιγά προσπερνιούνται και οι χαρακτήρες αποκομίζουν μεγαλύτερη γνώση του εαυτού τους και των άλλων.

  ΤΡΕΞΕ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΤΡΕΞΕ

  Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι η χαρισματική Ευγενία Δημητροπούλου έχει... μαραθώνιο φέτος μπροστά της αφού στο πρώτο μισό της σεζόν θα τη δούμε στην υπερπαραγωγή «Ωνάσης: τα θέλω όλα» που θα ανέβει στο Παλλάς σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και στη συνέχεια θα «περάσει» και στην «Αλκυονίδα» για το«Περηφάνια και προκατάληψη».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα