• Διπλή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Βενιζέλο

  4:31 μμ, Τετάρτη 27 Φεβ 2013 4:31 μμ, Τετάρτη 27 Φεβ 2013

  Διπλή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Βενιζέλο

  Διπλή σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για τα όσα υποστήριξε περί χρηματοδότησης εκδήλωσης όπου μετείχε ο Αλέξης Τσίπρας στις ΗΠΑ από τον Τζορτζ Σόρος και για τη θέση του Νιλς Άκερμαν, στη Deutsche Bank.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι χθες στη Βουλή, σε πλήρη συνεργασία λειτούργησαν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος για να αντιπαρατεθούν συντονισμένα με τον Αλέξη Τσίπρα. Τη βρώμικη δουλειά, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε ο Ευ. Βενιζέλος που «υιοθετεί άκριτα δημοσιεύματα που αναδίδουν οσμή μυστικών υπηρεσιών, για να υποστηρίξει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «πηγαίνει σε συνέδρια χρηματοδοτημένα από διεθνείς κερδοσκόπους, όπως είναι ο Τζορτζ Σόρος».

  Η κατρακύλα δεν έχει τέλος, όπως και η λάσπη που εκτοξεύει ο κ. Βενιζέλος, κάτω από τον πανικό που τον έχει κατακυριεύσει, μία μόλις ημέρα πριν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που μοναδικό στόχο έχει τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει η ανακοίνωση και στη συνέχεια εξιστορεί τα της εκδήλωσης στις ΗΠΑ, διαψεύδοντας κατηγορηματικά οιαδήποτε ανάμειξη του κόμματος με τον κ. Σόρος και σημειώνει ότι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν πολλοί, μεταξύ των οποίων, και ο σύλλογος Ελλήνων φοιτητών στο πανεπιστήμιο Κολούμπια.

  Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

  «Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να μιλήσει σε πάνελ στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Κολούμπια ως αντίπαλο δέος του Τόμας Φέργκιουσον, από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, θεωρητικό του ΙΝΕΤ (Institute for New Economic Thinking), του «think tank» που δημιούργησε ο Τζορτζ Σόρος το 2009. Δηλαδή, απέναντι στο νέο που έρχεται σε Ελλάδα και Ευρώπη- κι' αυτό, είτε το θέλουν, είτε όχι, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- έφεραν τον θεωρητικό τους, του οποίου το ταξίδι από τη Μασαχουσέτη στη Νέα Υόρκη, πιθανόν να χρηματοδότησε ο Τζορτζ Σόρος -υπάλληλός του είναι άλλωστε. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν αρκετοί - άλλωστε αυτή είναι η πρακτική των πανεπιστημίων των ΗΠΑ, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζουν οι Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Κύριοι χορηγοί ήταν το Levy Economics Institute of Bard College, το INET (λόγω του διευθυντή των ερευνητικών του προγραμμάτων Τ. Φέργκιουσον που συμμετείχε στο πάνελ) το πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Richard Paul Richman Center και το COUHA. Ακόμα χορηγοί ήταν ο σύλλογος των Ελλήνων του πανεπιστημίου Κολούμπια, ο φοιτητικός συνασπισμός για τα δικαιώματα των εργαζομένων των εργατών κ.ά.».

  Σχετικά με τη θέση του Νιλς Άκερμαν, που ανέφερε χθες στη Βουλή ο κ. Τσίπρας ότι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον εκ μέρους της Deutsche Bank για επένδυση στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει τον Ευ. Βενιζέλο ότι είναι ένας απλός υπάλληλος αναφέροντας ότι:

  «Ο Νιλς Άκερμαν δεν είναι ένας απλός υπάλληλος της Deutsche Bank, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ, αλλά κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής τράπεζας - πρόκειται για τον managing director Global Market της Deutsche Bank του Λονδίνου. Η συγκεκριμένη τράπεζα μαζί με την HSBC -γνωστή και από τη λίστα Λαγκάρντ- είχαν αναλάβει την εκτέλεση του PSI, το γνωστό «κούρεμα», με ανάθεση του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου. Είναι φανερό γιατί το PSI λειτούργησε υπέρ των δανειστών, εναντίον της χώρας και των ασφαλιστικών ταμείων…».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα