• Βενιζέλος: "Όχι" σε νέα μέτρα

  8:53 μμ, Πέμπτη 04 Ιουλ 2013 8:53 μμ, Πέμπτη 04 Ιουλ 2013

  Βενιζέλος: "Όχι" σε νέα μέτρα

  Συνάντηση με την τρόικα έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με το MEGA, o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος το ΠΑΣΟΚ θα πιέσει για το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων . Ο κ. Βενιζέλος βρισκόταν από χθες σε ανοιχτή γραμμή με τους υπουργους που συναντούν την τρόικα , και με το υπουργείο Εσωτερικών και με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμισης.

  Αυτό ακριβώς συζήτησε στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, να υπάρξει δηλαδή μεγαλύτερη πίεση από όλες τις πλευρές προς την τρόικα για να εγκριθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα.

  Αυτό που θα πει στους εκπροσώπους των δανειστών ο κ. Βενιζέλος, είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, όμως αυτό θα πρέπει να γίνει με κάποιο τρόπο, δηλαδή να καλυφθούν τα κενά και να υπάρχει και χρόνος.

  Σύμφωνα με το MEGA, το άλλο που θα θέσει ο κ. Βενιζέλος είναι όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα που θα μεγαλώσουν την ύφεση και θα τονίσει ότι αυτό είναι και βασικό στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας που έχει κάνει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Βενιζέλο.

  Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα αναφερθεί και στο θέμα της ανεργίας , και θα ζητήσει να αυξηθούν όσο γίνεται τα κονδύλια, στο θέμα της ανάπτυξης και της πραγματικής οικονομίας κάτι που σημαίνει ρευστότητα στην αγορά. Ακόμη, θα ξαναβάλει το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς όπως λένε συνεργάτου κ. Βενιζέλου και στελέχη του ΠΑΣΟΚ "μπήκαμε στον Ιούλιο και ακόμα δεν έχει μειωθεί ο ΦΠΑ".

  Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναφερθεί στα υψηλά επιτόκια που πρέπει να μειωθούν για να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να δανειστούν στην πραγματική οικονομική οικονομία και το κόστος ενέργειας που είναι υψηλό για τις βιομηχανίες και πρέπει να πέσει.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα