• Αυτά συζήτησαν Βενιζέλος-τρόικα

  11:14 μμ, Πέμπτη 04 Ιουλ 2013 11:14 μμ, Πέμπτη 04 Ιουλ 2013

  Αυτά συζήτησαν Βενιζέλος-τρόικα

  Την ανάγκη οι επισκέψεις της τρόικας να λειτουργούν έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα μεγάλα επιτεύγματα της χώρας και οι προοπτικές που έχει πλέον η Ελλάδα για οριστική έξοδο από την κρίση και για ανάκτηση της θέσης της μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και όχι να αναδεικνύονται μόνο τα ανοικτά ζητήματα και τα προβλήματα, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους επικεφαλής της τρόικας με τους οποίους συναντήθηκε στο γραφείο του στη βουλή.

  "Πολλές φορές επαναλαμβανόμενα, δημιουργούν μία άδικη εντύπωση και δεν συμβάλλουν στην ενθάρρυνση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία περιμένει αναγνώριση των θυσιών της και χειροπιαστά δείγματα προόδου", είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στους εκπροσώπους των δανειστών σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία έγινε επισκόπηση του σημείου στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις με όλα τα επιμέρους υπουργεία, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στη θεμελιώδη θέση πως ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν ετέθη ζήτημα νέων δημοσιονομικών μέτρων.

  Εξίσου ενδιαφέρον σημείο της συζήτησης ήταν, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, η "συμφωνία της τρόικας με την ανάγκη να προωθηθούν ειδικά προγράμματα για την ανάσχεση της ανεργίας των νέων και την δημιουργία θέσεων εργασίας κυρίως στους τομείς της αυτεπιστασίας και της κοινωφελούς εργασίας σε συνεργασία με τους δήμους".

  Επίσης ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τη θέση του για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όχι μόνο λόγω της οικονομικής σημασίας, αλλά και λόγω της συμβολικής και ψυχολογικής σημασίας που έχει το μέτρο αυτό για την τόνωση της αγοράς.

  Στο κρίσιμο ζήτημα της κινητικότητας, συζητήθηκαν οι νέες προτάσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, βασικό σημείο στο οποίο επέμεινε ο κ. Βενιζέλος ήταν η ανάγκη διαχωρισμού της διαδικασίας αξιολόγησης δομών και υπηρεσιών και της διαδικασίας αξιολόγησης του προσωπικού που υπηρετεί στο δημόσιο και τον δημόσιο τομέα.

  Γιατί αυτές οι διαδικασίες, όπως είπε, "πρέπει να είναι παράλληλες, διαφανείς, απολύτως αξιοκρατικές, εγγυημένες από ανεξάρτητες αρχές, αλλά είναι δύο διαφορετικά πράγματα που συγκλίνουν στον ίδιο στόχο, που είναι η οργάνωση ενός άλλου κράτους στην υπηρεσία του πολίτη, της ανάπτυξης και της απασχόλησης".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα