• ΣΥΡΙΖΑ:Μαύρη μέρα στην ιστορία της εκπαίδευσης

  3:13 μμ, Δευτέρα 22 Ιουλ 2013 3:13 μμ, Δευτέρα 22 Ιουλ 2013

  ΣΥΡΙΖΑ:Μαύρη μέρα στην ιστορία της εκπαίδευσης

  "Η Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 θα μείνει στην ιστορία της εκπαίδευσης ως μαύρη μέρα, χαρακτηρισμένη από αυταρχισμό και αντιδημοκρατικότητα, η μέρα των απολύσεων 2.500 εκπαιδευτικών" επισημαίνει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

  "Με οριακή πλειοψηφία στη βουλή η κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους στην ανεργία και στην εξαθλίωση και ταυτόχρονα εξαπολύει ευθεία επίθεση σε 21.000 μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους και δεν θα το βρίσκουν. Καταργεί σημαντικούς τομείς και ειδικότητες από την δημόσια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και τους παραδίδει βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα", τονίζει, υπογραμμίζοντας ότι η "επίθεση της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, την υγεία τη δημόσια τηλεόραση".

  Εξαπολύοντας βολές κατά του υπουργού Παιδείας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι με τις ενέργειές του "καταλύει κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας".

  "Προτρέχει του νόμου και κινεί τις διαδικασίες διαθεσιμότητας, πριν ακόμα και από την ψήφιση του στη βουλή, με την ίδια λογική που προχώρησε σε επιστράτευση πριν υπάρξει απεργία", αναφέρει χαρακτηριστικά.

  "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες και θα τις ακυρώσει στην πράξη.

  Στον δημόσιο τομέα που εμείς οραματιζόμαστε, ως μοχλό της παραγωγικής οικονομικής κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης της χώρας, όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν έχουν τη θέση τους. Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητοι για την μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς και θα επαναπροσληφθούν", καταλήγει η ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα