• Κεγκέρογλου: Δεν έχουν γίνει μόνο λάθη

  1:05 πμ, Σαββατο 23 Νοε 2013 1:05 πμ, Σαββατο 23 Νοε 2013

  Κεγκέρογλου: Δεν έχουν γίνει μόνο λάθη

  «Το ΠΑΣΟΚ παρά τις βασικές διαφορές που έχει με την ΝΔ συμμετέχει στην συγκυβέρνηση για το καλό της Ελλάδας. Μετά από 20 ή 30 χρόνια οι ιστορικοί του μέλλοντος θα καταγράψουν τα όποια λάθη έχουν γίνει», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και πρόσθεσε ότι «όμως, όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν γίνει μόνο λάθη, αλλά και πράξεις που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της κοινωνίας».

  Ο κ. Κεγκέρογλου μίλησε σε εκδήλωση του Ν.Ε.Α' Θεσσαλονίκης ΠΑΣΟΚ στη Σταυρούπολη και τόνισε ότι «όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να μην μπει η Ελλάδα στο περιθώριο. Έχουμε πλήρη συνείδηση του τι βιώνει ο Έλληνας πολίτης, ο συνταξιούχος, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο άνεργος. Η ανεργία, που και τα επόμενα χρόνια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, είναι το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε», ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση για να προστατευθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και να εξαλειφθούν οι αδικίες.

  Πρόσθεσε πως μέχρι τον Μάιο θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και της δημοσιονομικής προσαρμογής. «Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Επίσης θα πρέπει να δώσουμε μια μεγάλη ώθηση στην αγροτική παραγωγή, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Πρέπει να μπει μπροστά το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης μέσα από την υγιή παραγωγικότητα με επενδύσεις και ανάπτυξη. Τα πάντα πρέπει να συνδυαστούν με την κοινωνική πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα την κοινωνική προστασία. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Ο σημαντικότερος είναι η αυξηθούν οι πόροι από το ΕΣΠΑ και να στοχεύσουμε στην ανάπτυξη. Από την άλλη τους επόμενους μήνες ανοίγουν πολλές θέσεις εργασίας για νέους ανέργους που θα ελαφρύνει κάπως το πρόβλημα, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι θα υπάρξει και μέριμνα και για τους ανασφάλιστους ελεύθερους επαγγελματίες που σήμερα είναι στο έλεος το�� Θεού, καθώς θα μπορούν να έχουν βιβλιάριο ανασφάλιστου πολίτη», υπογράμμισε ο κ. Κεγκέρογλου.

  «Αυτή την περίοδο θα πρέπει να μιλήσουμε για την ιδεολογία που θα πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ. Να ψάξουμε τα λάθη μας, να τα βρούμε και να τα διορθώσουμε. Έγιναν πολλά λάθη τα προηγούμενα χρόνια που οφείλονται σε πολλούς παράγοντες», είπε ο πρόεδρος ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Για παράδειγμα αναφέρθηκε στον τομέα της υγείας λέγοντας ότι δεν γίνονταν όλα με απόλυτη διαφάνεια. «Αρκεί να τονίσω ότι τα έξοδα των φαρμάκων στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων ήταν ίδια με τα αντίστοιχα της Ισπανίας των 44 εκατομμυρίων κατοίκων. Πρέπει να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση για να υπάρξει καλύτερη διαχείριση σε όλους τους τομείς της κοινωνίας», επισήμανε ο κ. Δανιηλίδης.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα