• Βενιζέλος: Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι η ίδια η ζωή μας

  9:08 μμ, Πέμπτη 24 Απρ 2014 9:08 μμ, Πέμπτη 24 Απρ 2014

  Βενιζέλος: Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι η ίδια η ζωή μας

  «Σε αυτές τις ευρωεκλογές το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν αρκεί να κερδίσει τις εντυπώσεις, πρέπει να κερδίσει τις εκλογές», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση για νέους, που διοργανώθηκε από κοινού από την «Ελιά» και το ΕΣΚ και με την παρουσία των νέων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο.

  Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η σύγκρουση μεταξύ του Σοσιαλιστικού και του Λαϊκού Κόμματος στην Ευρώπη είναι μεγάλη, γιατί μεγάλες είναι και οι διαφορές αντιλήψεων των δύο κομμάτων. Αυτές οι διαφορές, πρόσθεσε, υπάρχουν και στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το γεγονός της συνεργασίας με τη ΝΔ, η οποία γίνεται στο πλαίσιο της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.

  «Στις εκλογές που έρχονται», είπε ο κ. Βενιζέλος, «πρέπει να δοθεί συνολική απάντηση στην κρίση του ευρωπαϊκού μοντέλου». Παράλληλα αναφέρθηκε στην επικίνδυνη εμφάνιση συντηρητικών ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, οι οποίες, πολλές φορές, εμφανίζονται με την προβιά του αριστερού ριζοσπαστισμού.

  Αναφερόμενος στις τοπικές και περιφερειακές κρίσεις γύρω από την Ευρώπη, σημείωσε ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να παρακολουθεί απλά όσα συμβαίνουν, γιατί όλα αυτά την αφορούν, είτε συμβαίνουν στην Ουκρανία, στη Συρία, την Αίγυπτο και αλλού».

  «Δίνουμε τη μάχη στο όνομα ιδεών, αξιών και πεποιθήσεων» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «προκειμένου η Ελλάδα να μετέχει στην Ευρώπη ως αξιόπιστη, αυτοδύναμη και ισότιμη δύναμη».

  Αναφερόμενος στην έξοδο στις αγορές, υπογράμμισε ότι «είναι κάτι που αφορά όλους μας» και ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα είναι η ίδια η ζωή μας».

  Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στη συνδυαστική ερμηνεία του αποτελέσματός τους με εκείνο των ευρωεκλογών, για να τονίσει ότι η στρατηγική εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεργαζόμενων δυνάμεων της ετερόκλητης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, έχει αποτύχει από τα αποδυτήρια.

  Το στοίχημα των εκλογών, ανέφερε επίσης, είναι η σταθερότητα και έδωσε έμφαση προσθέτοντας «η κυβερνητική σταθερότητα», για την οποία ο κρίσιμος παράγοντας είναι η ενίσχυση της «Ελιάς», δηλαδή του προοδευτικού πόλου.

  Για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Ευρώπη και την Ελλάδα, πολύ μικρή σημασία έχει ο μικρός διπολισμός μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καμία σημασία δεν έχει ποιος θα είναι πρώτος.

  Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται μέσα στην «Ελιά» αλλά μάχεται μέσα από αυτή, για την ανατροπή των δημοσκοπικών προβλέψεων, για να δοθεί νέα προοπτική στην Ευρώπη και στη χώρα που ζούμε.

  Πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα