• Η εντολή Σαμαρά στους υπουργούς ενόψει τρόικας

  9:28 μμ, Τετάρτη 27 Αυγ 2014 9:28 μμ, Τετάρτη 27 Αυγ 2014

  Η εντολή Σαμαρά στους υπουργούς ενόψει τρόικας

  Εργαστείτε ομαδικά, για να φέρετε καλά αποτελέσματα για τη χώρα, ήταν η εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός προς το κυβερνητικό κλιμάκιο, το οποίο θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

  Όπως μετέδωσε μέσω του realfm 97.8 η Χριστίνα Κοραή, στην ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και διήρκεσε 2 ώρες, εκτός από τον Ευ. Βενιζέλο, μετείχαν 9 υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων οι Γκ. Χαρδούβελης, Ν. Δένδιας. Γ. Βρούτσης. Χρ. Σταϊκούρας και Ευ. Χριστοφιλοπούλου.

  Ο χαρακτήρας της σύσκεψης ήταν καθαρά υπηρεσιακός και ο κάθε υπουργός, από την πλευρά του, παρουσίασε από τεχνικής άποψης την πρόοδο που έχει γίνει όσον αφορά τα προαπαιτούμενα και τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους δανειστές.

  Ο Αντ. Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στο νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο, στο οποίο υποχώρησε η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου.

  Ο Ευ. Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης, ανέφερε ότι στόχος είναι η χώρα να μπει στην πορεία για την έξοδο από την κρίση και όλοι να καταλάβουν εντός και εκτός ότι η Ελλάδα μπαίνει σε νέα φάση.

  «Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση οι απολύσεις

  Το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο δεν συζητήθηκε, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

  Γεγονός, όμως, είναι ότι το θέμα θα απασχολήσει την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, καθώς η δέσμευση του Κυρ. Μητσοτάκη είναι να «κλείσει» το 2014 με 6.500 απολύσεις, τη στιγμή που ο Ανδ. Λοβέρδος δηλώνει ότι από τον δικό του χώρο ευθύνης και συγκεκριμένα τα ΑΕΙ, δεν προκύπτει ανάγκη αποχώρησης υπαλλήλων, με βάση τη μελέτη των οκτώ ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

  Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα λοκ άουτ, ενώ για το θέμα των ομαδικών απολύσεων παρέπεμψε στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

  Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, αναλογιστικές μελέτες για το ασφαλιστικό είναι σε εξέλιξη, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η έκθεση του ΚΕΠΕ για την ενοποίηση των Ταμείων.

  Στην ατζέντα Σαμαρά – Μοσκοβισί και η διαχείριση του χρέους

  Νωρίτερα, η πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, όπως είναι η διαχείριση του χρέους, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε στον κ. Μοσκοβισί- που είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές για τη θέση του επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις- τις προτεραιότητές του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν άμεσα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των αδικιών.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Μοσκοβισί για τη θέση του Όλι Ρεν.

  Πηγή:real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα