• Κασσής: Δεν λέω τίποτα για έναν άνθρωπο που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ

  12:38 μμ, Τρίτη 02 Σεπ 2014 12:38 μμ, Τρίτη 02 Σεπ 2014

  Κασσής: Δεν λέω τίποτα για έναν άνθρωπο που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ

  Επίθεση στον πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, έκανε ο βουλευτής Ιωαννίνων, Μιχάλης Κασσής.

  Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ήταν απών από την χθεσινή εκδήλωση, για την οποία τόνισε: «Δεν πήγα στην εκδήλωση και δεν λέω τίποτα για έναν άνθρωπο, που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ».

  Με δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ FM, κατηγόρησε συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ότι έστησαν σκοπίμως το σκηνικό, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

  «Οι κινήσεις Βενιζέλου για να βγούμε από την κρίση, δεν είναι σωστές. Στο επερχόμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας», είπε ακόμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, από τα πυρά του οποίου δεν ξέφυγε ούτε ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

  Διαβάστε αναλυτικά τι είπε Μιχάλης Κασσής:

  "Δεν πήγα, γιατί θα πάω την Τετάρτη, στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να το μετάνιωσε πικρά ο Βενιζέλος που πήγε, αλλά πρέπει να πω ότι καλά έκανε και πήγε, διότι ορισμένοι είμαι αμετανόητοι. Αυτοί είναι όσοι είναι δίπλα στον Παπανδρέου και ο ίδιος ο Παπανδρέου, ο οποίος μας πήγε στη δεξιά. Δεν ήταν ο Βενιζέλος κι ας έχει κάνει λάθη, αλλά όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν έγινε η τρικομματική κυβέρνηση τότε και δεν ξέρω τι ευθύνες μπορεί να έχει ο Βενιζέλος – που έχει – αλλά πολύ περισσότερες ευθύνες έχει ο Παπανδρέου.

  Στενοχωριέμαι, λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτούς που έφεραν εδώ το ΠΑΣΟΚ και ιδίως ο Παπανδρέου, ο οποίος θεωρεί ότι είναι δικό του το ΠΑΣΟΚ και το κληρονόμησε από τον Ανδρέα, αλλά δεν είναι έτσι, διότι ο Ανδρέας είπε ότι δεν κληρονομείται ούτε τεμαχίζεται. Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει τεμαχιστεί με ευθύνη του Παπανδρέου και μιας ομάδας στελεχών, διότι ήταν παρόντες σε μια εκδήλωση όπου ο πρόεδρος ο σημερινός του ΠΑΣΟΚ τον χλεύαζαν και τον έβριζαν και δεν έκανε τίποτα και τέτοιες εκδηλώσεις δεν μπορούν να δώσουν συνέχεια στο σημερινό ΠΑΣΟΚ.

  Νομίζω ότι στην επανεκκίνηση πρέπει να συμμετέχει (ο Παπανδρέου), αλλά όχι με τον τρόπο που έχει σκεφθεί. Δεν ξέρω τι σκέπτεται… μήπως να μπορεί να ξαναγίνει αρχηγός σ’ αυτό το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ; Από τέτοιους ανθρώπους, όμως, όλα μπορείς να τα περιμένεις. Είναι βαρύ αυτό; Υπάρχει κάτι πιο βαρύ και χειρότερο από τη χθεσινή εικόνα σε μια εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ένας πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμμετείχε σ’ αυτή και γελάει σήμερα ο κόσμος; Είμαστε για γέλια και για κλάματα!

  Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου ότι θα συνεργαστώ με τη Ν.Δ. ειδικότερα ως βουλευτής, αλλά να που ήρθαν τα πράγματα έτσι σ’ αυτήν την κυβέρνηση. Δεν θεωρώ ότι είμαι δεκανίκι κανενός. Κλήθηκα στις εκλογές του 2012, με την κυβέρνηση που σχηματίστηκε, να βοηθήσω και το έκανα με όλες τις αντιδράσεις κατά καιρούς και κάποιοι θεωρούσαν ότι είμαι υπερβολικός. Δεν μπορώ, όμως, να θεωρήσω ότι είμαι, ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δεκανίκι της δεξιάς, επειδή στηρίζω αυτήν την κυβέρνηση.

  Δεν θα έλεγα τίποτα στον Παπανδρέου, διότι καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Δεν θα του έλεγα τίποτα, διότι είναι από τους ανθρώπους που διέλυσαν και κατέστρεψαν το ΠΑΣΟΚ! Όλα είναι πιθανά από εδώ και πέρα και μπορεί να γίνει κι αυτό (σ.σ.: να φτιάξει δικό του κόμμα). Αλλά οι κινήσεις Βενιζέλου επίσης δεν είναι σωστές για να βγούμε από την κρίση, διότι φαίνεται πως όχι μόνο το κομμάτι που αντιδρούσε χθες απέναντι στον Βενιζέλο, αλλά και ένα άλλο κομμάτι που είναι αποστασιοποιημένο φαίνεται ότι δεν θέλει την παρουσία Βενιζέλου. Και είναι υποχρεωμένος να δρομολογήσει τις εξελίξεις σε ό,τι έχει σχέση με αυτό που ειπώθηκε προ διμήνου, να γίνει ένα συνέδριο της Κεντροαριστεράς, μήπως μέσα από αυτές τις συλλογικές διεργασίες, αν πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να αγωνιστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Για μένα, είπα προ καιρού ότι πρέπει να αλλάξουν όλα και από τη στιγμή που θα γίνει ένα συνέδριο, πρέπει να συζητηθεί και το θέμα του αρχηγού".

  Διαβάστε επίσης:

  Βενιζέλος: Φασίζουσα νοοτροπία

  Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την ανάρτηση στο Facebook από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

  ΠΑΣΟΚ: Ένας ψυχίατρος υπηρεσίας παρακαλώ...

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα