• Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει για τον 5ο πρόεδρο του κόμματος

  7:24 πμ, Κυριακή 14 Ιουν 2015 7:24 πμ, Κυριακή 14 Ιουν 2015

  Στις 9 σήμερα το πρωί ανοίγουν οι κάλπες του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου στο κόμμα.

  Οι κάλπες που θα στηθούν σε 350 εκλογικά κέντρα ανά τη χώρα, αναμένεται να κλείσουν στις 7 το απόγευμα και στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

  Στις 12:30 το μεσημέρι θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο απερχόμενος πρόεδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

  Αρκετά νωρίτερα, στις 11:15, θα ψηφίσει η υποψήφια πρόεδρος Φώφη Γεννηματά στον πολυχώρο του δήμου Αθηναίων και στις 12 το μεσημέρι οι δύο συνυποψήφιοί της, Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο πρώτος στο πνευματικό κέντρο του δήμου Μεταμόρφωσης στην Αττική και ο Αρκάς βουλευτής στο πνευματικό κέντρο Τρίπολης.

  Μιλώντας την Παρασκευή στον realfm 97,8 η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο τι είναι αυτό που ευαγγελίζεται για την επόμενη ημέρα του Κινήματος.

  «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γυρίσει σελίδα, να κάνει νέα αρχή με συλλογικότητα. Θα πρέπει να υπερασπιστεί την ιστορική του διαδρομή και να κάνει τομή και ρήξη με τον κακό του εαυτό, τον κρατισμό, τις πελατειακές σχέσεις, τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά και θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μία πορεία στην κοινωνία, στη βάση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, με διάλογο με τις όμορες πολιτικές δυνάμεις, για να ανασυγκροτηθεί ο πόλος, να δημιουργηθεί ρεύμα πλειοψηφίας με εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, γιατί θεωρώ ότι το έχει πολύ μεγάλη ανάγκη η χώρα», τόνισε η βουλευτής.

  Μέσω του realfm 97,8, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μίλησε, από τη δική του πλευρά, για την ατζέντα του για μετασχηματισμό του κόμματος.

  «Το είπα πολύ ξεκάθαρα στο συνέδριό μας. Την Άνοιξη του 2016 θα γίνει ένα ιδρυτικό συνέδριο όλων των δυνάμεων, οι οποίες πιστεύουν με βάση την πολιτική και όχι τα πρόσωπα και εκεί μέσα πρόσωπα, κόμματα, δυνάμεις θα μπορέσουν να μιλήσουν και να φτιάξουν την παράταξη, η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια, μιλώντας όχι για τις αναμνήσεις, αλλά για τα όνειρα της», ανέφερε ο ίδιος.

  «Móνο η μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς έχει νόημα και το ΠΑΣΟΚ είναι η ραχοκοκαλιά της», σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

  Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι η πρόταση αφορά όλα τα κόμματα του σοσιαλδημοκρατικού χώρου συμπεριλαμβανομένου και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εκτός του Γ. Παπανδρέου γιατί είναι πρόσφατη η διάσπαση και υπάρχει ομόφωνη απόφαση, όπως λέει, ενώ υποστηρίζει ότι επιθυμεί την εκλογή του γιατί θα είναι σκληρός αντίπαλος στον Αλέξη Τσίπρα και θα λειτουργήσει συλλογικά για την ανασυγκρότηση της παράταξης.

  Δικαίωμα ψήφου, πέραν όσων έχουν εγγραφεί στο νέο μητρώο του κόμματος –και μετά τη διαδικασία ανάδειξης συνέδρων– έχουν όσοι άλλοι πολίτες το επιθυμούν εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους οικείους εκλογικούς καταλόγους και με μόνη υποχρέωση την καταβολή ενός ευρώ.

  Αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης θα αρχίσει η ροή των αποτελεσμάτων και θα μεταδίδεται από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ.

  Πηγή: Real.gr

  Δείτε επίσης

  Φώφη Γεννηματά: Ισχυρή και καθαρή εντολή την Κυριακή

  Λοβέρδος: Χρειαζόμαστε μία ηγεσία για να αναγεννήσουμε την παράταξη

  Οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ με την Φώφη Γεννηματά - ΦΩΤΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα