• Στρατούλης: Υπάρχει εναλλακτική λύση που πρέπει να προωθήσει η κυβέρνηση

  6:47 μμ, Σαββατο 01 Αυγ 2015 6:47 μμ, Σαββατο 01 Αυγ 2015

  "Η κυβέρνηση να απεμπλακεί από τα μνημόνια. Υπάρχει εναλλακτική λύση" αναφέρει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Δημήτρης Στρατούλης.

  Όπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός, είναι διασφαλισμένη η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, που λειτουργεί με σεβασμό στην έκφραση διαφορετικών απόψεων μέσα σε αυτόν. Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει -όπως σημειώνει-την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της και όχι νέα μνημόνια. "Όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι προστατεύουν τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και την ενότητα του κόμματός μας ανοίγοντας δρόμους εφαρμογής των μνημονίων κάνουν σοβαρό πολιτικό λάθος" αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

  "Εάν η κυβέρνηση συμφωνήσει σε τρίτο μνημόνιο, θα οδηγηθεί λόγω του νεοφιλελεύθερου περιεχόμενού του και της σκληρής εποπτείας του κουαρτέτου των δανειστών στην πλήρη ακύρωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και των προγραμματικών δηλώσεών της".

  Η κυβέρνηση, επισημαίνει ο κ. Στρατούλης, "έχει να επιλέξει είτε μεταξύ της ταπεινωτικής υποταγής που συνεπάγεται η υπογραφή του νέου μνημονίου είτε του απεγκλωβισμού της από αυτό και από τη συμφωνία των Βρυξελλών και της προώθησης εναλλακτικών λύσεων που θα δώσουν θετική διέξοδο από την κρίση. Τρίτος δρόμος, δυστυχώς, για την υπέρβαση του πολιτικού αυτού διλήμματος δεν υπάρχει"¨.

  "Θα αδικούσαμε τους εαυτούς μας, την ιστορία μας και τους αγώνες μας, εάν στον ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμασταν ότι τα μνημόνια και η λιτότητα είναι μονόδρομος και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σ’ αυτά. (...) Η κυβέρνηση πρέπει να απεγκλωβιστεί από τα μνημόνια, να μην υπογράψει νέο, να μην αναλάβει έναντι των δανειστών δεσμεύσεις που ακυρώνουν το πρόγραμμά της και να επεξεργαστεί και να προωθήσει την εναλλακτική λύση, που πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε κουραστεί να καταθέτουμε συνεχώς στα συλλογικά όργανά του", γράφει ο κ. Στρατούλης και εξηγεί:

  "Με μια συντεταγμένη πορεία, καλά προετοιμασμένη στα πλαίσια ενός συνολικού εναλλακτικού σχεδίου, που θα περιλαμβάνει όχι μόνο το εθνικό νόμισμα, αλλά και την αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, τον έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τον ενεργειακό πλουραλισμό, τις πολυμερείς διεθνείς σχέσεις, οικονομικές συμφωνίες εντός και εκτός Ε.Ε., την χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως τον τερματισμό της λιτότητας και την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Αυτά εξάλλου αποτελούν και προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι θα δώσει τη μάχη της διαπραγμάτευσης μέσα στην ευρωζώνη, αλλά ότι, εάν εκβιαστεί να συνεχίσει τα μνημόνια, δεν θα εξοντώσει το λαό μέσα σε αυτή.

  Με την προώθηση αυτής της εναλλακτικής λύσης φυσικά και θα υπάρξουν δυσκολίες, αλλά υπάρχουν πολλές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι μετά από λίγους μήνες θα υπάρξουν ενίσχυση των εξαγωγών, μείωση εισαγωγών, αύξηση της παραγωγής του πρωτογενή τομέα, εκτίναξη του τουρισμού και η αναγκαία ρευστότητα στην οικονομία για να γίνουν μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση".

  "Η προσπάθεια συκοφάντησης ή και ποινικοποίησης από τις μνημονιακές δυνάμεις στελεχών ή τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητούν λύσεις εκτός ευρωζώνης ή άλλες εναλλακτικές στα μνημόνια λύσεις, θυμίζει κυνήγι μαγισσών και προσπάθεια ποινικής οριοθέτησης του τι θα συζητιέται στη χώρα μας. Αυτά πρέπει να τα καταδικάσει πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, που εάν σήμερα ανεχτούν τέτοιες μετεμφυλιοπολεμικές τακτικές από το κατεστημένο και τα μαντρόσκυλα των ΜΜΕ σε βάρος συντρόφων τους, αύριο θα έλθει η σειρά τους και η σειρά του Πρωθυπουργού, που, αφού πρώτα τον έχουν ταπεινώσει, τον αφήνουν να τον «φάνε» τελευταίο" καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

  Διαβάστε επίσης

  Κόντρα Κωνσταντοπούλου - Παππά στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

  Πετράκος: Λυπηρό να εκτοξεύονται και από συντρόφους ανυπόστατες κατηγορίες

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα