• «Για κάποιους η Δικαιοσύνη είναι "τυφλωμένη" από αγάπη στην κυβέρνηση Καραμανλή»

  8:15 πμ, Δευτέρα 12 Σεπ 2016 8:15 πμ, Δευτέρα 12 Σεπ 2016

  Στη Λώρα Ιωάννου

  «Για κάποιους η Δικαιοσύνη είναι "τυφλωμένη" από αγάπη στην κυβέρνηση Καραμανλή» δηλώνει σε συνέντευξη του στην Realnews ο Γιώργος Παπανδρέου και προκαλεί την κυβέρνηση ή οποιονδήποτε δικαστικό να προσφύγει στο δικαστήριο της Ε.Ε. και να κατηγορήσει την Επιτροπή, την Eurostat και την ΕΛΣΤΑΤ ότι «φούσκωσαν» το έλλειμμα.

  Ερωτώμενος, μάλιστα, αν υπάρχει «υπόγεια συνεργασία» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κώστα Καραμανλή απαντά: «Υπόγεια; Ελάτε τώρα… Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι. Μόνο τον κ. Μητσοτάκη λυπάμαι που νομίζει ότι το κόμμα του κάνει αντιπολίτευση».

  Ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο τηλεοπτικό τοπίο, υπογραμμίζοντας ότι τα deals πίσω από κλειστές πόρτες αναπαράγουν το δίκιο του ισχυρού.

  «Μπορεί και πρέπει να υπάρξει ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου» τονίζει αναφερόμενος στις διεργασίες για συγκρότηση νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

  «Οι ηγέτες του χώρου να εγγυηθούν προσωπικά την έναρξη και την πορεία του διαλόγου με τακτικές συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων», δηλώνει, ενώ τονίζει πως αν δεν ευοδωθούν οι διεργασίες για νέο φορέα στόχευση είναι το ΚΙΔΗΣΟ να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές.

  Ας ξεκινήσουμε από την υπόθεση Γεωργίου, κ. πρόεδρε. Γιατί αντιδράτε στην απόφαση της Δικαιοσύνης για επανεξέταση της υπόθεσης; Αν είναι αθώος, θα δικαιωθείτε απολύτως. Δεν έχετε μήπως εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη;

  Θα έλεγα πως για κάποιους η Δικαιοσύνη είναι «τυφλωμένη» από αγάπη στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ο δικός μου αγώνας, είναι αγώνας για την αλήθεια, τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της χώρας. Για να μη χτίζουμε επάνω σε χάρτινους πύργους και μυθεύματα, που όταν γκρεμίζονται, γκρεμίζουν τις προοπτικές και τις δυνατότητες της χώρας.

  Η αντιπαράθεση αυτή είναι πολιτική. Συγκρούονται δύο διαφορετικοί πολιτικοί πολιτισμοί. Από τη μια, εκείνων που συγκαλύπτουν αλήθειες για να συντηρούν το άθλιο πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο του παρεοκρατικού καπιταλισμού, που έμαθε να αυθαιρετεί πελατειακά σε βάρος του ελληνικού λαού. Από την άλλη, όλων όσοι παλεύουμε για μια πολιτεία που να υπηρετεί τη διαφάνεια και εν τέλει, το δημόσιο και μόνο συμφέρον.

  Η υπόθεση Γεωργίου δεν αφορά τον ίδιο. Αποτελεί τη σημαντικότερη πολιτική μάχη που θα καθορίσει αν η Ελλάδα θα συνεχίσει στο δρόμο που την οδήγησε στην κατάρρευση του 2009 ή θα ξεκινήσει μια νέα πορεία προς όφελος των πολιτών. Αυτήν τη μάχη αργά αλλά σταθερά τη χάνουν όσοι επένδυσαν στη συγκάλυψη, τη συνωμοσιολογία και στα ψέματα.

  Τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία του 2009 έχουν ήδη καταγραφεί, ψηφισθεί, επιβεβαιωθεί και άρα δικαιωθεί απολύτως. Από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που κυβέρνησαν από το 2010 μέχρι σήμερα, ό,τι κι αν έλεγαν προεκλογικά.

  Όσο για τις μεθόδους μέτρησης του ελλείμματος κάθε χώρας; Μετριέται με τους κανόνες της Eurostat και έχουν συμφωνήσει σε αυτό όλα τα κράτη-μέλη. Προκαλώ την κυβέρνηση ή οποιονδήποτε δικαστικό να προσφύγει στο Δικαστήριο της Ε.Ε. και να κατηγορήσει την Επιτροπή, τη Eurostat, την ΕΛΣΤΑΤ, ότι “φούσκωσαν” το έλλειμμα.

  Ας το κάνουν. Ας επιμείνουν στο ψέμα τους. Έχουν προϋπηρεσία να δυσφημούν τη χώρα, από την απογραφή του 2004 και την απόπειρα να φουσκώσουν το ΑΕΠ κατά 25% το 2006.

  Για να υποστούν μια ακόμη ταπείνωση. Γιατί στο εξωτερικό αντιλαμβάνονται την υπόθεση αυτή ως μια απόπειρα αμφισβήτησης της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολιτικοί στόχοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Άρα, το κόστος αυτής της επιλογής δεν θα το πληρώσει ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του, αλλά οι πολίτες και η χώρα. Η δυσφήμιση και η απώλεια αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό είναι μεγάλη. Δείτε τα δημοσιεύματα, πχ. στον Economist και τους «Financial Times».

  Γι' αυτό, θα συνεχίσουν να περιφέρουν την υπόθεση, εδώ, στο εσωτερικό, από εισαγγελικό γραφείο σε εισαγγελικό γραφείο, μαζί με ενορχηστρωμένα δημοσιεύματα για να συντηρείται η κουβέντα και η προστασία όσων πραγματικά εγκλημάτησαν.

  Και να φανταστείτε πως και οι δύο ανακριτές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση την είχαν θέσει στο αρχείο, είπαν πως δεν υπάρχει υπόθεση, δηλαδή, δικαίωσαν τον κ. Γεωργίου. Παρ' όλα αυτά, ένα "αόρατο" χέρι θέλει να κρατάει την υπόθεση ανοιχτή.

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα