• Γεωργιάδης: Βατερλώ η συμφωνία της κυβέρνησης στο Eurogroup

  6:18 μμ, Τρίτη 21 Φεβ 2017 6:18 μμ, Τρίτη 21 Φεβ 2017

  «Για να γυρίσει η τρόικα, η κυβέρνηση δέχθηκε να προ-νομοθετήσει μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ, χάνοντας την ποσοτική χαλάρωση», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

  Όπως τόνισε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, η κυβέρνηση ούτως ή άλλως θα ψηφίσει περικοπή 1,4 εκατ. συντάξεων και μείωση αφορολόγητου, κερδίζοντας, υποτίθεται, όπως είπε το δικαίωμα να πάρει αντισταθμιστικά μέτρα, εφόσον υπερβαίνουμε τους στόχους.

  Αναφορικά με τις διαρροές ότι θα μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% το 2019, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τόσος ήταν ο ΦΠΑ το 2014. «Με έναν σκασμό φορολογικών μέτρων θα γυρίζουμε εκεί που ήμασταν όταν έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «χάνουμε την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ που ήταν, όπως είπε, η μόνη ελπίδα για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια».

  Για την συμφωνία στο Eurogroup εμφανίστηκε σκωπτικός: «Θρίαμβος, δεν ακούτε τους κ. Παππά και Τζανακόπουλο; Ειλικρινά και εγώ που ήμουν αρκετά απαισιόδοξος δεν περίμενα ότι μπορούσαμε να υποστούμε τέτοιο Βατερλώ. Επί της ουσίας... Πρώτα απ’ όλα δεν έκλεισε η αξιολόγηση, αυτό που αποφασίστηκε χθες είναι ότι θα έρθει η τρόικα στην Αθήνα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για να κλείσει η αξιολόγηση. Όλος ο πανηγυρισμός της κυβέρνησης έγκειται στο ότι πέτυχε να γυρίσει η τρόικα, την οποία θα καταργούσαν και θα έδιωχναν, η τρόικα την οποία πολεμούσαν μαζί με τους γερμανοτσολιάδες.

  Η τρόικα όμως δεν θα γυρίσει δωρεάν, έτσι για να μας κάνει το χατίρι. Η κυβέρνηση δέχθηκε ότι θα προ-νομοθετήσει μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 3,6 δισ. ευρώ. Τα μέτρα αυτά θα είναι συγκεκριμένα και θα προέλθουν από τις συντάξεις και το αφορολόγητο. Δηλαδή, ό,τι και να γίνει, πιάσουμε δεν πιάσουμε τους στόχους, η κυβέρνηση και οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν ότι θα κοπούν όλες οι συντάξεις, οι παλαιές περί τις 1.400 χιλιάδες συντάξεις και οι χαμηλές από 7-33% - γιατί αυτή είναι η προσωπική διαφορά - και θα πέσει το αφορολόγητο γύρω στις 6 χιλιάδες ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος χαμηλοσυνταξιούχος που χάνει από τη σύνταξή του, θα χάσει και από τη μείωση του αφορολογήτου».

  Ακόμη, υποστήριξε: «Για το τι υποτίθεται ότι πήραμε. Πήραμε το δικαίωμα, μόνον αν υπερβαίνουμε τους στόχους και για ό,τι είναι άνω του 3,5% του ΑΕΠ, να μπορούμε να παίρνουμε αντισταθμιστικά μειώσεις φόρων. Ερωτώ, μέχρι προχθές, εάν υπερβαίναμε τους φόρους, δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό; Απαντώ, μπορούσαμε. Απόδειξη το επίδομα που έδωσε ο πρωθυπουργός τα Χριστούγεννα. Άρα τι άλλαξε από προχθές και χθες όσον αφορά τα αντισταθμιστικά μέτρα; Απολύτως τίποτα, παρά μόνον στη φαντασία του Παππά και του Τζαννακόπουλου».

  Ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι «το χειρότερο είναι ότι δεν πήραμε τίποτε ως προς το χρέος και δεν παίρνουμε ποσοτική χαλάρωση, που είναι πράγματι απαραίτητη και μόνη μας ελπίδα για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια. Ο κ. Τσίπρας είχε θέσει ως στόχο να πάρει μέτρα για το χρέος, χωρίς να πάρει μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα και κατάφερε να πάρει μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, χωρίς να πάρει τίποτα για το χρέος. Η κυβέρνηση αυτό που δεν δέχθηκε τον Νοέμβριο το δέχθηκε χθες, αλλά χάσαμε την ποσοτική χαλάρωση».

  «Έχω πει ότι και ο Τσίπρας όλα θα τα υπογράψει και οι βουλευτές του όλα θα τα ψηφίσουν. Η δίψα τους για την παραμονή τους στην εξουσία είναι μεγαλύτερη κάθε ιδεολογίας και το μόνο κέρδος που θα μείνει αλήθεια στη χώρα είναι ο εξευτελισμός αυτών των ανθρώπων και της ιδεολογίας που εκπροσωπούσαν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα