• Τζανακόπουλος: Απολύτως ανυπόστατα τα σενάρια πρόσθετων μέτρων για το 2018 - ΒΙΝΤΕΟ

  1:58 μμ, Πέμπτη 20 Απρ 2017 1:58 μμ, Πέμπτη 20 Απρ 2017

  Αποτελεί για μας θετική εξέλιξη η, κατά 33 φορές προς τα πάνω, αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

  «Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι επιφυλάξεις του Ταμείου για τη δημοσιονομική απόδοση της χώρας, επιφυλάξεις που θυμίζω ότι προκάλεσαν μεγάλες καθυστερήσεις, τόσο κατά τη διάρκεια της πρώτης, όσο και της δεύτερης αξιολόγησης, ήταν αδικαιολόγητες» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνοντας:

  «Όπως αδικαιολόγητη ήταν και η καταστροφολογία της ΝΔ που πέρσι τέτοιο καιρό προέβλεπε ενεργοποίηση του δημοσιονομικού διορθωτή και κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Θα περίμενε κανείς από τα στελέχη και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τουλάχιστον μια δημόσια παραδοχή του λάθους τους».

  «Ελπίζουμε όλη αυτή η ιστορία μην εξελιχθεί για την αξιωματική αντιπολίτευση σε παρωδία, που θα θυμίζει διάφορες παραθρησκευτικές σέχτες που προβλέπουν την καταστροφή του κόσμου αλλά κάθε φορά για το επόμενο έτος» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι, σε κάθε περίπτωση, «είναι απολύτως ανυπόστατα τα σενάρια για λήψη πρόσθετων μέτρων για το 2018, που βασίζονται στις χθεσινές εκτιμήσεις του Ταμείου».

  «Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται με συγκεκριμένα επιχειρήματα και στόχους στις συζητήσεις, στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, που ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται στις 23 Απριλίου» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσέρχεται με βασικό επιχείρημα την υπεραπόδοση έναντι των στόχων του προγράμματος που πλέον καταγράφονται και από το ΔΝΤ, το οποίο ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που καταγράφουν, τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Πρόσθεσε, επίσης ότι αυτή η βάση ορίζει τη συζήτηση για το δημοσιονομικό μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μετά το τέλος του προγράμματος, τον Σεπτέμβρη του 2018.

  Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σταθερή θέση της κυβέρνησης παραμένει η ανάγκη να προσδιοριστούν όσο το δυνατόν χαμηλότερα πλεονάσματα, ώστε να μπορέσει η ελληνική οικονομία να ξεδιπλώσει το σύνολο των δυνατοτήτων της και να πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

  «Επιδιώκουμε μία ουσιαστική και βιώσιμη λύση, που θα προσδιορίζει όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης του ελληνικού χρέους», επεσήμανε.

  Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στην ΝΔ, λέγοντας ότι ποντάρει τα πάντα σε χάος και καταστροφή, κατηγορεί την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις και ταυτίζεται με τις πλέον ακραίες θέσεις δανειστών.

  «Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη υπόσχεται μόνο πως θα υλοποιήσει «τόσα και άλλα τόσα» από όσα απαράδεκτα έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» τόνισε.

  Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα