• Μαντάς: Θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα πριν τις 22 Μαΐου αλλά…

  10:50 πμ, Τετάρτη 26 Απρ 2017 10:50 πμ, Τετάρτη 26 Απρ 2017

  Κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει, όταν η χώρα μας βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε δύσκολη κατάσταση και κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει, όταν βρισκόμαστε σε δύσκολα διλήμματα, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9Fm».

  Σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, υπογράμμισε ότι «ήταν απόλυτα ειλικρινής παρουσία με όλα τα δεδομένα που βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης».

  «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια διαδικασία που ολοκληρώνεται τεχνικά η αξιολόγηση και πλέον θα μπούμε σε μια γρήγορη διαδικασία για το χρέος» είπε ο κ. Μαντάς και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που η Γερμανία είπε ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει συμφωνία, το Ταμείο έβαλε δύο θέματα, ένα σε εμάς τα μέτρα και ένα στην Ευρώπη το χρέος».

  Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση απάντησε: «Πετύχαμε τα μέτρα και τα αντίμετρα να έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα». Υπενθύμισε πάντως ότι τα μέτρα αφορούν στη διετία 2019-2020, μετά τη λήξη του προγράμματος. «Αυτή είναι η συμφωνία που έχουμε εμείς από τη δίκη μας πλευρά, θα ψηφίσουμε πριν από τις 22 Μαΐου μέτρα και αντίμετρα που θα ισχύσουν μόνο εάν πάρουμε τα μέτρα για το χρέος» είπε.

  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η συμφωνία αφορά την προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος για να δοθεί σήμα σε όλες τις πλευρές «για να μπούμε και στην ποσοτική χαλάρωση, για την οποία ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης Μάριο Ντράγκι ζήτησε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους για να ενταχθεί και η Ελλάδα στο πρόγραμμα της ΕΚΤ». Ο κ. Μαντάς επανέλαβε πως ο στόχος είναι να βγει η χώρα στις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος.

  Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, ο κ. Μαντάς απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να είναι σε μια κατάσταση αρκετά στριμωγμένη -μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης- για να εκφράζει αυτή την αντίληψη, όταν παλιότερα ήταν σε αυτό το θέμα πιο Ευρωπαίος. Στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη υπάρχει σαφής διάκριση εκκλησίας-κράτους. Σε αυτή τη στιγμή, να εκπέμπεται ένα τέτοιο μήνυμα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης περισσότερο συνάδει με την προσπάθεια του να καθησυχάσει αυτή την πλευρά». Συμπλήρωσε: «Αυτή η θέση (σσ. του κ. Μητσοτάκη) μας πάει πίσω».

  Για την κρίση στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δείχνει πόσο βαθιά διχασμένος είναι αυτός ο χώρος» και πρόσθεσε: «Δεν μπορείς να πας σε δυο βάρκες, πρέπει να αποφασίσεις εάν είσαι κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά. Δεν γίνεται όλοι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές να καταλαβαίνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης και το ΠΑΣΟΚ να κρατά ίσες αποστάσεις».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα