• Σήμερα οι αποφάσεις του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

  8:08 πμ, Τετάρτη 06 Σεπ 2017 8:08 πμ, Τετάρτη 06 Σεπ 2017

  Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου

  Αποφάσεις σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ενόψει εκλογής αρχηγού του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, αναμένεται να λάβει σήμερα το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

  Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος στις τρεις μετά το μεσημέρι, προκειμένου να ληφθούν εκεί, με δημοκρατικές διαδικασίες, οι αποφάσεις σχετικά με το τι θα κάνει το Κίνημα ενόψει ενδοπαραταξιακών εκλογών.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται ισχυρές πιέσεις προκειμένου να διεκδικήσει για τον εαυτό του την ηγεσία του χώρου, με τον ίδιο πάντως να κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

  Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να μπει το πολιτικό πλαίσιο, με το οποίο θα κινηθεί το Κίνημα στο εξής, αλλά και επί του οποίου θα καλέσει τους υποψήφιους αρχηγούς να τοποθετηθούν.

  Ειδικότερα, το Κίνημα προτίθεται να φέρει προ των ευθυνών τους όλους τους υποψηφίους, καλώντας τους να πάρουν θέση σε μία σειρά από θέματα. Θα τους καλέσει να τοποθετηθούν από το κατά πόσον θα είναι σοσιαλιστικός ο χαρακτήρας του απέναντι στον παραδοσιακό αντίπαλο, τη Δεξιά και τη ΝΔ, αλλά και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τι προτίθεται να κάνει εφόσον τεθεί θέμα κυβερνησιμότητας την επομένη των εθνικών εκλογών. Οι υποψήφιοι θα κληθούν ακόμα να πάρουν θέση σε μία σειρά από προτάσεις του Κινήματος, όπως έχουν διατυπωθεί από τη δημιουργία του και μέχρι σήμερα.

  Υποψηφιότητα ανακοινώνει ο Κωνσταντινόπουλος

  Στο μεταξύ την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου φορέα αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως σήμερα, μέσω βίντεο, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Καταθέτοντας τη δική του ατζέντα για τον νέο φορέα στον χώρο, ο πρώην υπουργός αναμένεται να μιλήσει για την ανάγκη διαμόρφωσης μίας νέας πρότασης μεταξύ Πολιτείας, επιχειρηματικού κόσμου και εργαζομένων, επικεντρώνοντας στην παραγωγή νέου πλούτου. Θα αναφερθεί στην ανάγκη ποιοτικών και δίκαια αμειβόμενων θέσεων εργασίας, ενώ θα εμφανιστεί απέναντι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ.

  Στην πραγματικότητα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θα ζητήσει την 'στρατηγική ήττα' του λαϊκισμού και των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ θα θελήσει να αντιμετωπίσει τη ΝΔ ως τον άλλο πόλο κυβερνητικής πρότασης. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ευελπιστεί για το κόμμα του να αποτελέσει τον προοδευτικό πόλο στην χώρα, κόντρα στον συντηρητικό που παραδοσιακά εκφράζεται από τη ΝΔ.

  Τι αποφάσισε η Επιτροπή Αλιβιζάτου

  Επί της διαδικασίας, χωρίς απόφαση στο θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έληξε χθες η συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου. Ο συνταγματολόγος, πάντως, πήρε την εξουσιοδότηση να στείλει μία επιστολή στις εταιρείες, προκειμένου να ενημερωθεί για το κατά πόσον μπορεί να υπάρξει εγγύηση για μία αδιάβλητη διαδικασία. Από την απάντησή τους θα εξαρτηθεί και το αν θα επιλεγεί τελικά η πρωτοποριακή μέθοδος, επικουρικά πάντα στη συμβατική κάλπη. Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Επιτροπής, αφού ληφθούν οι σχετικές απαντήσεις των εταιρειών.

  Πηγή: Real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα