• Πάγκαλος: Θα ψηφίσω Μητσοτάκη

  7:57 μμ, Παρασκευή 06 Οκτ 2017 7:57 μμ, Παρασκευή 06 Οκτ 2017

  Αποφασισμένος να ψηφίσει και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

  «Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα Νέα Δημοκρατία και θα το ξανακάνω. Θα ψηφίσω Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος στην εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ενώ αναφέρθηκε και στους Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Καραμανλή και Φώφη Γεννηματά.

  «Ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ δεν έπρεπε να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα που προκήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015»,είπε αρχικά και συνέχισε: «Το ποσοστό συμμετοχής θα ήταν τέτοιο που δεν θα νομιμοποιούσε το δημοψήφισμα».

  Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφέρθηκε και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για τρεις ομάδες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. «Είναι οι παλιοί που ακόμη δεν πιστεύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κομμουνισμός και ότι το σύστημα έχει καταρρεύσει. Αναλαμβάνω την ευθύνη μου γιατί κι εγώ υπήρξα καθοδηγητής τους. Ήμουν στο ΚΚΕ από τα 27 μου. Αυτοί δεν πρόκειται να το ξεπεράσουν ποτέ. Εγώ με πολύ κόπο το ξεπέρασα. Το δεύτερο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα «λαμόγια» του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί το λένε «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» ίσως με την έννοια ότι πρέπει να τρώμε καλά και να δυναμώνουμε. Στο Σημίτη το είχα επισημάνει και μου ζήτησε να του κάνω μια θεσμική πρόταση. Του είπα να κόψει κεφάλια. Του είπα και ονόματα τα οποία δεν θα τα αποκαλύψω τώρα. Η τρίτη κατηγορία είναι αυτό που καθορίζεται από την μοναξιά της μεγάλης πόλης. Έχει καταρρεύσει η κοινωνία στην οποία εμείς είχαμε μεγαλώσει, χωριό οικογένεια κλπ. Μετά από αυτό διαζύγια, χωριό δεν υπάρχει για επιστροφή, οι άνθρωποι μένουν μόνοι.» ανέφερε, τονίζοντας ότι στην κυβέρνηση δεν αξιολογούν σωστά τα θέματα της σύγχρονης κοινωνίας.

  Από την κριτική του πρώην υπουργού δεν γλίτωσε και η ΝΔ. Σύμφωνα με τον Θόδωρο Πάγκαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά προχώρησε την κατάργηση ιδρυμάτων-σφραγίδα που χρηματοδοτούνταν από το Δημόσιο. Επανέλαβε μάλιστα την άποψή του ότι το Σύνταγμα δεν λέει ότι ο δημόσιος υπάλληλος δεν απολύεται ποτέ.

  «Λέει ότι δεν απολύεται εκτός εάν καταργηθεί ο φορέας που υπηρετεί. Αν καταργηθεί ο φορέας παύουν οι εργαζόμενοι να είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν αμφισβητώ τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά λέω ότι λέει το σύνταγμα» συμπλήρωσε.

  Ο Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είχε το θάρρος να μην ψηφίσει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος όπως τόνισε διπλασίασε τους δημοσίους υπαλλήλους και τις προσλήψεις τους μέσω ρουσφετιών.

  Αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή είπε ότι επί πρωθυπουργίας του κάλπασαν προς το μπρος οι αριθμοί του δημόσιου χρέους.

  «Τότε ξέφυγε το πράγμα. Υπάρχει όμως ένα καθεστώς προστασίας. Είναι η εφεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Καραμανλής» κατέληξε.

  Ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι έχουν διαβρωθεί οι εξουσίες και η κυβέρνηση μας οδηγεί σε εμφύλιο πόλεμο. «Τώρα δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Καμμένος με τις καραγκιοζίστηκες στολές που φοράει κατά καιρούς» είπε χαρακτηριστικά.

  Τέλος αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά τόνισε ότι ποτέ δεν κατάλαβε τι σημαίνει. «Είναι η παράταξη που καταλαμβάνει κατά καιρούς την εξουσία και κάνει καταμερισμό κατά δικαιότερο τρόπο. Εδώ φυσικά, δεν υπάρχει πλεόνασμα. Τι θα διανέμει η κ. Γεννηματά αν ο λαός της έδινε την πλειοψηφία;».

  Πηγή ρεπορτάζ: parapolitika.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα