• Νικολόπουλος: Δεν αντιμάχομαι τη διαφορετικότητα ως δικαίωμα, αλλά τον φανατισμό κατά των ελληνορθόδοξων απόψεων

  4:19 μμ, Τετάρτη 16 Μάι 2018 4:19 μμ, Τετάρτη 16 Μάι 2018

  «Είτε με ασυλία, είτε χωρίς, δεν θα αρνηθώ την θρησκεία μου και δεν θα πάψω να διακηρύττω, όσα αυτή διακηρύσσει. Και όσα διακηρύσσει αυτή η θρησκεία στοχεύουν μόνο στην αγάπη, στην αλληλεγγύη και τη συναδέλφωση. Ούτε στο μίσος, ούτε στον διχασμό, ούτε στον φανατισμό. Γι’ αυτό και θεωρώ τιμή μου να υπερασπίζομαι αυτές τις αρχές, σε κάθε εποχή και απέναντι σε οποιονδήποτε, με τον σεβασμό αλλά και το θάρρος που ταιριάζει σε έναν πολιτικό που τιμάται τόσα πολλά χρόνια από τους Έλληνες πολίτες που ακόμα πιστεύουν στον Θεό, στην πατρίδα και την Δημοκρατία» επανέλαβε ο Νίκος Νικολόπουλος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, μετά από μήνυση που έχει υποβληθεί σε βάρος του για αναδημοσίευση άρθρου από την ιστοσελίδα του.

  Ο προεδρεύων της Επιτροπής, κ. Τάσος Κουράκης, από την αρχή της συνεδρίασης ανέφερε ότι η Επιτροπή έχει αποφασίσει από την προηγούμενη συνεδρίαση την παραπομπή του θέματος στην Ολομέλεια με πρόταση για άρση ασυλίας, με τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος να σημειώνει ότι εξ όσων διαπίστωσε, κάποιοι βουλευτές δεν είχαν διαβάσει, ούτε το περιεχόμενο της μήνυσης, ούτε και το υπόμνημα που ο ίδιος είχε καταθέσει, σημειώνοντας μάλιστα ότι σε αντίστοιχη περίπτωση του 2016, η ίδια επιτροπή με την ίδια σύνθεση είχαν πει «όχι» στην άρση ασυλίας ενώ τώρα λένε «ναι». «Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα;» αναρωτήθηκε.

  Επίσης, απαντώντας σε άλλο ερώτημα βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στον θεσμό της βουλευτικής ασυλίας και στο δικαίωμα του κάθε βουλευτή να υπερασπίζεται δημόσια τις απόψεις του. «Αρνούμαι, στην Ελλάδα του 2018 να γίνω… κρυπτοχριστιανός και να φοβούμαι να εκφράσω τις πεποιθήσεις μου για να μην κινδυνεύω με μηνύσεις από τον κάθε κύριο ή κυρία που νομίζει ότι δια της δικαστικής απειλής θα εκφοβίσει και θα κάμψει συνειδήσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων, τονίζοντας πως η δήθεν έκνομη συμπεριφορά του συνίσταται στην απλή αναδημοσίευση ενός δημοσιεύματος, από το οποίο αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν προέτρεψε ή υποκίνησε πράξεις μίσους και ρατσιστικής βίας, παραβιάζοντας το νόμο. «Αντίθετα, η εκ μέρους των μηνυτών απόπειρα ποινικοποίησης της εκφράσεως κάθε αντίθετης προς τις δικές τους απόψεις, συνιστά εντελώς αντιδημοκρατική και καταχρηστική συμπεριφορά» σημείωσε, υπογραμμίζοντας: «Η ελευθερία του λόγου και των ιδεών αποτελούν θεμέλιο της δημοκρατίας και όχι… αδίκημα! Θεμέλιο της δημοκρατίας είναι επίσης όμως, ο σεβασμός της πλειοψηφίας στις μειοψηφίες αλλά και ο σεβασμός των μειοψηφιών στην πλειοψηφία. Όσοι με εγκαλούν μπορούν να εκφέρουν τις απόψεις τους ελεύθερα. Εγώ δεν μπορώ; Και μάλιστα, ως εκπρόσωπος Ελλήνων πολιτών; Δεν έχω το δικαίωμα στην κριτική και στον αντίλογο; Δεν μπορώ να διαφωνώ με τις απόψεις τους;»

  Επίσης, απαντώντας σε ερώτημα βουλευτού της Χρυσής Αυγής για το εάν υπάρχει «βιομηχανία» μηνύσεων από συγκεκριμένη ομφυλοφιλική οργάνωση, ο κ. Νικολόπουλος, ανέφερε: «Ενημερωτικά σας αναφέρω ότι την δίωξη έχει ζητήσει ο ίδιος άνθρωπος που ζήτησε τη δίωξη της κ. Σώτης Τριανταφύλλου που αθωώθηκε πριν λίγες μέρες. Ο κ. Π. Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, που επίσης έχει προσφύγει εναντίον της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πολλές φορές, που με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο έχει προβεί σε 34 μηνύσεις και γενικότερα, κάνει κάθε τι προκειμένου να επιβάλλει τις δικές του απόψεις στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

  Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση άλλου βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για το εάν έπρεπε να αναρτήσει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, είπε: «Δυστυχώς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ψηφίσατε χωρίς καν να έχετε διαβάσει την μήνυση, το υπόμνημα ή το δημοσίευμα. Ένα δημοσίευμα, που απλά ανέφερε τι περιέχει η έκθεση Λούνατσεκ και αποσπάσματα από άρθρο του δημοσιογράφου του Ελεύθερου Τύπου Γ. Παπαθανασόπουλου. Είμαι ο πρώτος πολιτικός που αναδημοσιεύει ένα κείμενο, ένα άρθρο, ένα δημοσίευμα; Ή μήπως θα είμαι ο τελευταίος; Το πρόβλημα είναι η αναδημοσίευση ή μήπως η προσπάθεια εκφοβισμού ενός βουλευτή να πάψει να διακινεί δημόσια τις απόψεις του που είναι και απόψεις της Εκκλησίας και της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών; Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνω ότι σέβομαι το δικαίωμα κάθε ατόμου στην σεξουαλική αυτοδιάθεση. Διαφωνώ όμως με όσους επιθυμούν να επιβάλλουν την δική τους άποψη και τον δικό τους τρόπο ζωής σε μένα και στο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που έχει τις ίδιες απόψεις και τον ίδιο τρόπο ζωής με τον δικό μου. Δεν αντιμάχομαι τη διαφορετικότητα ως δικαίωμα. Αντιμάχομαι τον φανατισμό κατά των ελληνορθόδοξων απόψεων!».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα