• Χριστοδουλοπούλου στον Realfm: Δεν έχει συζητηθεί η διεύρυνση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αποτελεί ένα ενδεχόμενο

  1:14 μμ, Πέμπτη 31 Ιάν 2019 1:14 μμ, Πέμπτη 31 Ιάν 2019

  Στα όσα συνέβησαν στη βουλή κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ αναφέρθηκε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

  «Στη βουλή υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία; Αυτό κοιτάμε. Είμαστε ένα κόμμα με 145 βουλευτές και όλοι οι άλλοι μαζί είναι 120. Τι να κάνουμε δηλαδή; Να πούμε ότι αυτή η βουλή δεν είναι νομιμοποιημένη, να μπλοκάρουμε τις εργασίες της;» τόνισε η κ. Χριστοδουλοπούλου ενώ αναφέρθηκε στην ενέργεια του έτερου αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Βαρεμένου να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

  «Όταν εκφώνησε τα κόμματα και από τα κόμματα έλειπαν οι ΑΝΕΛ, προέκυψε θέμα αν έχει πλειοψηφία το νομοσχέδιο ή δεν έχει κι εκεί ζήτησε την ονομαστική ψηφοφορία. Είναι κανονικά πράγματα. Δεν ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία», είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής.

  «Υπάρχουν τακτικές, στρατηγικές, κόλπα, που μπορεί να κάνει το κάθε κόμμα. Χθες ήταν η μέρα των κόλπων. Τι να κάνουμε;» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι έπειτα από όσα έγιναν χθες στη βουλή δεν νομίζει πως «θα το ξανατολμήσουν διότι ακόμη και η ΝΔ που δημιούργησε το θέμα δεν μπόρεσε να μαζέψει τους βουλευτές της».

  «Εμείς δεν κάνουμε κάτι για θεατρινισμό αλλά για την ουσία. Όταν θες να κάνεις θεατρινισμό, όταν θες να πεις κάτι που δεν υπάρχει, γιατί έχει πάρει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης πριν μια εβδομάδα, έχει ψηφίσει τις Πρέσπες, τι θες να κάνεις ; Κάνεις θέμα σε ένα νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ για να δείξεις ότι είναι μια κυβέρνηση κουρελού; Σε ποιον το δείχνουν αυτό, δεν ξέρει ο λαός ποιοι είναι οι συσχετισμοί στη βουλή; Επέλεξαν σε ένα νομοσχέδιο ρουτίνας να κάνουν αυτόν τον θεατρινισμό, θεωρώντας ότι έτσι πιέζουν την κυβέρνηση. Δεν πιέζεται η κυβέρνηση με αυτούς τους τρόπους» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ερωτηθείσα εάν τίθεται θέμα επίσημης διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο γιατί είμαι και στο προεδρείο της Κ.Ο. δεν έχουμε συζητήσει θέμα διεύρυνσης, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελεί κι αυτό ένα ενδεχόμενο. Ξέρουν ότι υπάρχει η κυβερνητική πλειοψηφία, το αν θα εκφράζεται μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας ή θα εκφραστεί μέσω της διεύρυνσης ή τους όποιους ad hoc τρόπους, αυτό δεν αφορά κάτι που πρέπει να το συζητάμε, είναι δεδομένα».

  Αναφορικά με τις δηλώσεις για τους δημόσιους υπάλληλους που προκάλεσαν αίσθηση, σχολίασε: «Με έχουν ταράξει επειδή είπα την πραγματικότητα; Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2014 που απέλυσε δημόσιους υπάλληλους, που είπε ότι θα βάλω τα ζητήματα αξιολόγησης υπό την προϋπόθεση ότι το 15% θα φύγει; Δεν ήταν εκείνος που έκανε διαρκή πειθαρχικά;

  Οι δημοσιογράφοι λειτουργούν με ατάκες. Είπα πως με βάση αυτό ότι τρέμουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μήπως επανέλθει αυτή η κυβέρνηση με αυτές τις δεισιδαιμονίες και αυτόν τον αυταρχικό τρόπο που κυβέρνησε. Και οι υποψήφιοι δημόσιοι υπάλληλοι, όσοι φιλοδοξούν. Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να μπουν στο δημόσιο; Φαντάζεστε να ψηφίσουν ΝΔ και να μην μπουν ποτέ;»

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα