• Θεοχαρόπουλος: Αναλαμβάνουμε ευθύνη στα δύσκολα για μια σύγχρονη αριστερή πρόταση διακυβέρνησης

  6:56 μμ, Κυριακή 05 Μάι 2019 6:56 μμ, Κυριακή 05 Μάι 2019

  Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση σηματοδοτεί την συμπόρευση των προοδευτικών αριστερών δυνάμεων του τόπου και ήταν απολύτως αναμενόμενη εξέλιξη, για να δοθούν άμεσα εφικτές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας και να ηττηθεί η συντηρητική δεξιά και η ακροδεξιά τονίζει σε συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και νέος υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

  "Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, ενός δεξιού εθνικολαϊκιστικού κόμματος, άνοιξε το δρόμο για μια κυβέρνηση της αριστεράς χωρίς αλλοιώσεις της φυσιογνωμίας της σε βασικά θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Κυρίως όμως ήταν η κοινή βούλησή μας και η αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προώθηση μίας ενωτικής διαδικασίας προοδευτικής συμπαράταξης για να ηττηθεί η συντηρητική δεξιά και η ακροδεξιά που έθεσαν τις βάσεις της συμπόρευσης μας" ανέφερε.

  "Η αντίδραση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με πανομοιότυπα σχόλια παραπολιτικού επιπέδου χωρίς καν να μπορούν να αρθρώσουν σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα δείχνει ότι τους χαλάσαμε το αφήγημα και αποκαλύφθηκε η δική τους στρατηγική σύμπλευση. Σήμερα όμως για να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμη και κυρίως να προωθηθεί άμεσα μία πραγματικά προοδευτική ατζέντα σε όλους τους τομείς πολιτικής. Για αυτό αναλαμβάνουμε ευθύνες στα δύσκολα. Γιατί πάντοτε η αριστερά ήταν για τα δύσκολα. Για αυτό αφήσαμε στην άκρη υπαρκτές διαφορές μας για το παρελθόν και για πολιτικές που ασκήθηκαν. Αυτό που μας ενώνει είναι το παρόν και το μέλλον για την ανάγκη ανάδειξης μιας προοδευτικής ταυτότητας με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο. Μιας σύγχρονης αριστερής πρότασης διακυβέρνησης, σε Ελλάδα και Ευρώπη" πρόσθεσε.

  "Δεν υπάρχει αμφιβολία βέβαια ότι σε κάθε χώρα το στοίχημα είναι το πώς, ποιες δυνάμεις και με ποια συμμαχία θα εκφρασθεί η πλειοψηφία του προοδευτικού χώρου. Στην χώρα μας η απάντηση αυτή έχει ήδη δοθεί από την πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών και λέγεται ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής όχι μόνο αρνείται να συμβάλλει αλλά σε αυτή την κρίσιμη για την χώρα μας και για όλη την Ευρώπη περίοδο με μια βαθιά ανιστόρητη θέση βάζει ως στόχο την στρατηγική ήττα της αριστεράς δηλαδή την στρατηγική νίκη της δεξιάς. Εξελίχθηκε σ’ ένα περίκλειστο κόμμα, μακριά από τους προσανατολισμούς ακόμη και της ίδιας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Αντίθετα η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για μία προοδευτική συμμαχία με όρους μέλλοντος απελευθέρωσε προοδευτικές δυνάμεις και διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων για την σύγκλιση ευρύτατων προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, στη βάση συγκεκριμένης προγραμματικής ατζέντας, ώστε να επηρεαστούν αποφασιστικά οι πολιτικές. Γιατί μόνο τότε το αποτέλεσμα είναι θετικό για την κοινωνία" υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

  Πηγή: ΑΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα