• “Όχι” από Πλεύση Ελευθερίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην εκλογική συνεργασία με τη ΛΑΕ - Για “πολιτικό λάθος” κάνει λόγο ο Στρατούλης

  6:23 μμ, Παρασκευή 14 Ιουν 2019 6:23 μμ, Παρασκευή 14 Ιουν 2019

  Η Λαϊκή Ενότητα θα κατέβει στις εθνικές εκλογές, είτε μόνη της είτε με συμμαχίες, διαβεβαίωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι τόσο η Πλεύση Ελευθερίας όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της ΛΑΕ για εκλογική συνεργασία ενόψει της 7ης Ιουλίου.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM, ο κ. Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ ανέφερε ότι η πρόταση προς την Πλεύση Ελευθερίας εξακολουθεί να ισχύει και έκανε λόγο για “πολύ μεγάλο πολιτικό λάθος” εκ μέρους της Πλεύσης Ελευθερίας, πρόεδρος της οποίας είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, να μην ανταποκριθεί στο αίτημα για συνεργασία.

  Εξιστορώντας τι έχει συμβεί, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι “αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε αποτελούμενη από εμένα και το Στάθη Λεουτσάκο, μέλη της ΠΓ της, κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα διερευνητική συνάντηση με την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στα πλαίσια της πολιτικής μας για εκλογική συνεργασία των αριστερών και δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, της μεταφέραμε πρόταση της ΛΑ.Ε, και όχι απλώς του Αριστερού Ρεύματος, για εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές. Μία εκλογική συνεργασία, ανοικτή σε συζήτηση και με άλλες αριστερές και προοδευτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, στη βάση μιας αντιμνημονιακής εκλογικής διακήρυξης, με σεβασμό του συσχετισμού δύναμης μεταξύ των δύο κομμάτων που διαμορφώθηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές και με διασφάλιση της πολιτικής αξιοπρέπειας και των δύο πλευρών”.

  Όπως είπε, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας “δεσμεύτηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένη προθεσμία λίγων ημερών, εάν υπάρχει πολιτική βούληση του κόμματός της να ανταποκριθεί στην πρόταση εκλογικής συνεργασίας της ΛΑΕ, ώστε να ακολουθήσει επίσημη και δημόσια συνάντηση, για να συζητηθούν οι συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις. Η προθεσμία αυτή παρήλθε, χωρίς η ΛΑΕ να πάρει καμία απάντηση. Απλά, με συνέντευξη τύπου αρκετές ημέρες μετά την παρέλευση της προθεσμίας, η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε ότι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές”.

  "Πολύ μεγάλο πολιτικό λάθος"

  Ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι “θεωρούμε ότι είναι δικαίωμα της Πλεύση Ελευθερίας να μην θέλει να συνεργαστεί εκλογικά με τη ΛΑΕ. Πιστεύουμε, όμως, ότι μια τέτοια άρνηση, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτικό λάθος. Εάν προχωρούσε αυτή η εκλογική συνεργασία, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας πολιτικός πόλος, που με την είσοδό του στη βουλή θα ακύρωνε ενδεχόμενη αυτοδυναμία της ΝΔ και θα μπορούσε να κάνει μαχητική αντιπολίτευση μετά τις εκλογές. Επίσης, δεν θεωρούμε σωστό, εάν κάποιος δεν θέλει να συνεργαστεί με την ΛΑ.Ε, να προσπαθεί με διάφορα προσχήματα να φορτώσει σ’ αυτή, την άρνησή του”.

  Παρόλα αυτά, τόνισε, η πρόταση της ΛΑΕ στη Πλεύση Ελευθερίας για εκλογική συνεργασία εξακολουθεί να ισχύει, “γιατί θεωρούμε ότι αυτό εξυπηρετεί το λαό και τη νεολαία, και υπάρχει ακόμα χρόνος για θετικές εξελίξεις”.

  Σε ό,τι αφορά στην πρόταση εκλογικής συνεργασίας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανέφερε ότι στόχος ήταν η δημιουργία ενός ισχυρού πόλου της ριζοσπαστικής Αριστεράς, “ώστε να μπορέσει μετεκλογικά να στηρίξει τις κοινωνικές αντιστάσεις ενάντια στη συνέχιση και κλιμάκωση των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών. Η απάντηση της ήταν αρνητική”.

  Καταλήγοντας, ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι “η ΛΑΕ σε κάθε περίπτωση είτε με συμμαχίες είτε μόνη της θα κατέβει στις εκλογές. Με βάση το αναμφισβήτητο ηθικό της πλεονέκτημα, γιατί δεν συμβιβάστηκε και δεν υποτάχτηκε στους δυνάστες του λαού μας, τους αγώνες της αυτή την τετραετία και την εναλλακτική απέναντι στη λιτότητα και στον ευρωμονόδρομο φιλολαϊκή της πρόταση θα διεκδικήσει την ισχυροποίησή της, ώστε από καλλίτερες θέσεις να αγωνιστεί για τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας”.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα