• Σκουρλέτης για ενδεχόμενη προανακριτική για τη Novartis: Ρεβανσιστική, διχαστική, τοξική πολιτική

  4:34 πμ, Πέμπτη 19 Σεπ 2019 4:34 πμ, Πέμπτη 19 Σεπ 2019

  Για ένα τρικ από την πλευρά της κυβέρνησης, που “ουσιαστικά, θα στοχοποιεί ευθέως τον κ. Παπαγγελόπουλο και εμμέσως τον Αλέξη Τσίπρα” κάνει λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, χαρακτηρίζοντας αυτή την πολιτική ως “ρεβανσιστική”, “διχαστική” και “τοξική”. 

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως “τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη αυτή η έρευνα και μάλιστα έχουμε πολιτικό πρόσωπο το οποίο τελικά παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη, τον κ. Λοβέρδο, έρχεται η κυβέρνηση και λέει ότι θα κάνει Προανακριτική Επιτροπή για να δει εάν υπάρχει σκευωρία και εάν εμπλέκεται σε αυτήν ο κ. Παπαγγελόπουλος".

  Όπως είπε, "πρόκειται για ένα τρικ, το οποίο, ουσιαστικά, θα στοχοποιεί ευθέως τον κ. Παπαγγελόπουλο και εμμέσως τον Αλέξη τον Τσίπρα, διότι προφανώς όλη αυτή η συζήτηση θα έχει αναφορές και στον πρώην πρωθυπουργό, αλλά θα δίνει την τακτική δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να λέει - και να διαρρέει όπως το έκανε χθες - ότι εγώ δεν παραπέμπω τους πολιτικούς μου αντιπάλους".

  Και κάλεσε την κυβέρνηση, εάν πραγματικά θέλει και πιστεύει ότι έχει περιεχόμενο αυτή η επιλογή της, τότε, “να παραπέμψει το σύνολο των προσώπων που αναφέρονται στις μηνύσεις του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου”. “Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα, μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει, να αποκαλυφθούν ποιοι είναι αυτοί που με αυτό τον δόλιο τρόπο πραγματικά προσπαθούν να ‘μολύνουν’ την πολιτική πραγματικότητα και να στήσουν όλο αυτό το παιχνίδι, το οποίο φτάνει στα όρια της φαρσοκωμωδίας”, εξήγησε.

  Αναφερόμενος στη διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως το κόμμα από το 2012 και έπειτα, “διεύρυνε τα όρια της αριστερής παράταξης και μπόρεσε και εξέφρασε αυτόν που ονομάζουμε ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό κόσμο”. Σύμφωνα με τον ίδιο, “ο κόσμος εγκατέλειψε τον λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς, του ΚΙΝΑΛ, του ΠΑΣΟΚ, για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους και αυτοί οι οποίοι το εγκατέλειψαν δεν θα ήθελαν να ξαναβρούν μπροστά τους, ψηφίζοντας, στηρίζοντας ή συμμετέχοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, τις ίδιες καταστάσεις. Άρα, μιλάμε πλέον για μία τουλάχιστον επταετία όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή η δύναμη που σας περιέγραψα πριν. Ένα μεγάλο κόμμα της Αριστεράς”.

  Σχετικά με τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα νέα μέλη του, ο γραμματέας του κόμματος επισήμανε ότι “ζητούμενο είναι να διαμορφώσει και ένα διαφορετικό μοντέλο πολιτικής σχέσης ανάμεσα σε αυτούς που κάνουν την επιλογή να στηρίξουν με έναν οργανωμένο τρόπο την προσπάθειά μας, γίνονται μέλη δηλαδή, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι απλά και μόνο οι οπαδοί των σημαιών μας, των συμβόλων και των προσώπων μας”.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα