• Τσίπρας κατά Κεραμέως για την αναστολή λειτουργίας των νέων ΑΕΙ: Άστοχη και εκδικητική απόφαση - ΒΙΝΤΕΟ

  3:24 μμ, Πέμπτη 14 Νοε 2019 3:24 μμ, Πέμπτη 14 Νοε 2019

  Κριτική στην υπουργό Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας των νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για μία «άστοχη» και «εκδικητική» απόφαση, που θα πρέπει «να αποσυρθεί».

  Κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και σε σύντομη σύσκεψη με το πρυτανικό συμβούλιο του ιδρύματος, συνοδευόμενος από τον Κώστα Γαβρόγλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται σ' ένα νέο πανεπιστήμιο που προέκυψε από τη συγχώνευση δύο ιδρυμάτων.

  Αναφερόμενος στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας, σημείωσε πως «είναι μια άστοχη και εκδικητική απόφαση, όχι για την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά για το ίδιο το ίδρυμα» και δήλωσε πως αυτή η απόφαση «πρέπει να αποσυρθεί για το καλό του πανεπιστημίου, του τόπου και της νέας γενιάς». Όπως είπε, «ο στόχος δεν είναι από μικροκομματική σκοπιμότητα να γκρεμίζει η κυβέρνηση ό,τι έχει κτίσει η προηγούμενη αλλά […] να δουλέψουμε για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη δημιουργία μιας προοπτικής για το μέλλον των νέων ανθρώπων».

  Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας είπε πως «έχω ιδία γνώση και εμπειρία από το πανεπιστήμιό σας μιας και στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής δίδαξε η σύζυγός μου» για να συμπληρώσει ότι η ίδια έχει μια πολύ θετική εντύπωση για το πανεπιστήμιο, για τους φοιτητές του αλλά και για το επίπεδο σπουδών.

  Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το πανεπιστήμιο μερικούς μήνες μετά την εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου που προέβλεπε τη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων. «Σε λίγες ημέρες διευθετούμε τις τελευταίες λεπτομέρειες των διαδικασιών μετάβασης στη δημιουργία του νέου πανεπιστημίου και μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι είμαστε ένα μεγάλο δυνατό ακαδημαϊκό ίδρυμα, το 8o στην χώρα, με αξιοπρόσεκτη ακαδημαϊκή κοινότητα», τόνισε και επεσήμανε ότι, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες της νέας πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη, το ίδρυμα θα διαθέτει πιο σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις.

  Όπως τόνισε, η άποψη της Συγκλήτου του ΠΔΜ είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί η διεύρυνση του ιδρύματος με την ίδρυση των νέων τμημάτων, τα οποία προέβλεπε ο ιδρυτικός νόμος της συγχώνευσης και των οποίων σήμερα αναστέλλεται η λειτουργία, ενώ εξέφρασε τις ισχυρές αντιρρήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας στο ενδεχόμενο θέσπισης της βάσης εισαγωγής του 10, καθώς αυτό θα σημάνει σημαντική συρρίκνωση του αριθμού των φοιτητών και άρα και των τμημάτων.

  Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη διαδικασία της απολιγνιτοποίησης και της αλλαγής του οικονομικού μοντέλου στην Δυτική Μακεδονία, το Πανεπιστήμιο θα αποτελέσει έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης με τη δική του συμβολή στην εκπαίδευση, την έρευνα και τη δημιουργία ενός διεθνούς επιστημονικού αποτυπώματος.

  Ο πρύτανης του ΠΔΜ, ζήτησε επίσης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, την κατ' εξαίρεση στήριξη του ιδρύματος σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και τις ανάγκες που θα προκύψουν από τη διαδικασία οικονομικής μετάβασης που βρίσκεται ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

  Προσέφερε, τέλος, στον Αλέξη Τσίπρα ένα βιβλίο για το σκάκι, λέγοντας πως ο ίδιος είναι λάτρης του παιχνιδιού και πως με το εν λόγω βιβλίο μεγάλωσαν γενιές νέων σκακιστών.

  «Δεν είναι τυχαίο που μου δίνετε αυτό το βιβλίο, γιατί υπό μια έννοια χρειάζεται στην πολιτική γιατί πρέπει να προβλέπουμε τις κινήσεις», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και παραδέχτηκε πως το βιβλίο θα του χρησιμεύσει για τα μαθήματα σκακιού, που έχει ξεκινήσει με τον γιο του.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα