• Ηράκλειο-Ένοχος κρίθηκε ιερέας

  3:03 μμ, Δευτέρα 17 Δεκ 2012 3:03 μμ, Δευτέρα 17 Δεκ 2012

  Ηράκλειο-Ένοχος κρίθηκε ιερέας

  Ένοχος για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας κρίθηκε ιερέας από χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, ο οποίος κάθισε, σήμερα, στο εδώλιο του Α' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, με την κατηγορία ότι το Νοέμβριο του 2008 είχε βάλει την παπαδιά σε αυτοκίνητο, την οδήγ��σε σε κοντινή περιοχή και την χτύπησε, ενώ κατόπιν δε φρόντισε για την περίθαλψή της.

  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν προηγηθεί κι άλλα περιστατικά, για τα οποία μίλησε γειτόνισσα που κατέθεσε, λέγοντας ότι η παπαδιά της είχε εξομολογηθεί ότι ο ιερέας την είχε χτυπήσει. Άγνοια, ωστόσο, για όσα είχαν συμβεί δήλωσε η οικογένεια της παπαδιάς.

  Ο ιερέας κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή, ωστόσο αθωώθηκε για τις υπόλοιπες πράξεις που του είχαν καταλογιστεί (ότι είχε υπεξαιρέσει την αστυνομική ταυτότητα της γυναίκας καθώς και τα κοσμήματά της, αλλά και για απειλή, όπως ερμηνεύθηκε η φράση προς την πεθερά του "για ό,τι πάθει η κόρη σου δε θα φταίω εγώ".

  Το ζευγάρι, πάντως, εμφανίστηκε μαζί στο δικαστήριο. Ο ιερέας έχει πια φύγει από το χωριό όπου το ζευγάρι ζούσε μέχρι πρότινος και πλέον λειτουργεί σε άλλο χωριό.

  Τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η παπαδιά ισχυρίστηκαν ότι η γυναίκα είναι ψυχολογικά ασταθής και ότι εξέλαβε ως εξαναγκασμό τις πιέσεις εκ μέρους του ιερέα, να πάρει η γυναίκα τα φάρμακά της, χωρίς τα οποία δεν ήταν καλά.

  Μάλιστα την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης περί ενοχής του ιερέα, η παπαδιά κλαίγοντας φώναζε προς το δικαστήριο "Γιατί είναι ένοχος;"...

  Πηγή: cretalive.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα