• Γενική απεργία-Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

  6:22 πμ, Τετάρτη 20 Φεβ 2013 6:22 πμ, Τετάρτη 20 Φεβ 2013

  Γενική απεργία-Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

  Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

  Στην απεργία παίρνουν μέρος, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, εφοριακοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και στις ΔΕΚΟ, σε τεχνικές επιχειρήσεις, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, σε ασφαλιστικά Ταμεία, Ναυτεργάτες και Λιμενεργάτες, εργαζόμενοι στην Τοπικής Αυτοδιοίκηση. Απεργία έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

  Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

  Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα λεωφορεία της Αθήνας (ΟΣΥ) από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από 9 μ.μ. έως την λήξη της βάρδιας. Τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

  Επίσης, ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο. Στους επιβάτες του ΟΣΕ που έχουν εκδώσει εισιτήρια, θα επιστρέφεται το αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται κουπόνι ταξιδιού.

  Τέλος, κανονικά θα κινηθούν μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λόγω επίταξης.

  Συλλαλητήριο στις 11 στο Πεδίο του Άρεως

  Τα συνδικάτα στο πλαίσιο της κινητοποίησης οργανώνουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως, ενώ χωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ. Νωρίτερα προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

  Η ΓΣΕΕ ζητεί την άμεση υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καλώντας τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, να προσέλθουν σε ειλικρινή και επί της ουσίας διάλογο με τη ΓΣΕΕ, προκειμένου να διαπραγματευθούν για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, υποχρεωτικής και γενικής εφαρμογής για όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους της χώρας.

  Ως τη μεγάλη ώρα της αναμέτρησης, για τους Δημόσιους Υπαλλήλους, χαρακτηρίζει η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ την γενική απεργία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι νέες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα είναι προ των πυλών και αφορούν όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

  Τη στήριξή τους στα αιτήματα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εκφράζουν έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις, όπως αποφάσισαν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα