• Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Μάραθο

  4:51 μμ, Πέμπτη 14 Μάρ 2013 4:51 μμ, Πέμπτη 14 Μάρ 2013

  Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Μάραθο

  «Όπως τόνισε σε δήλωση του ο δήμαρχος της περιοχής, Κώστας Μαμουλάκης, Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν πραγματική μάχη και κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο».

  Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από τις 06.00 το πρωί, στην περιοχή Μάραθος του δήμου Μαλεβιζίου, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Στο σημείο μετέβησαν αρχικά 4 πυροσβεστικά οχήματα με 9 υπαλλήλους που στην πορεία αυξήθηκαν σε 9 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ προστέθηκαν δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και τέσσερις υδροφόρες δήμων.

  Η φωτιά μαίνεται σε τέσσερα μέτωπα, με την αντιμετώπισή τους να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δυσχερής λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

  Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ζήσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις στο Μάραθος. Οι πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία, δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Κάποια στιγμή η φωτιά είχε μπει στο ρέμα με κατεύθυνση τον οικισμό του Φόδελε.

  Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν πραγματική μάχη και κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο. Αξίζουν πολλά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον αγώνα που έδωσαν και δίνουν. Θα ήθελα επίσης δημόσια να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργο Δεικτάκη που σε συνεννόηση με τον Αρχηγό της αεροπορίας είχα κανονίσει τη διαδικασία για να έρθουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ - κάτι που ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Να ευχαριστήσω επίσης το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και τον αντιδήμαρχο Αριστείδη Μπολάκη, το δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργο Μαρινάκη και το δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη για την βοήθεια σε μέσα πυρόσβεσης που έστειλαν. Και φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης κ. Αραβιάκη και όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που υπερβάλλουν εαυτούς για να θέσουν υπό έλεγχο την καταστροφική πυρκαγιά».

  Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν κι επιχειρούν στο σημείο για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά, αλλά και να ελέγξουν τυχών αναζωπυρώσεις της.

  Πηγή: cretalive.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα