• Οι Χριστιανικές κοινότητες της Αλβανίας για τα γεγονότα στην Πρεμετή

  5:01 μμ, Σαββατο 24 Αυγ 2013 5:01 μμ, Σαββατο 24 Αυγ 2013

  Οι Χριστιανικές κοινότητες της Αλβανίας για τα γεγονότα στην Πρεμετή

  Tα γεγονότα στον Ι.Ν. των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πρεμετή καταδικάζουν οι Χριστιανικές κοινότητες στην Αλβανία.

  «Έχουμε παρακολουθήσει με ανησυχία και αγανάκτηση τα γεγονότα στην Ορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας στη πόλη Πρεμετή, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις της ιδιωτικής εταιρείας βγάλανε με την βία από τον ναό τα ιερά θρησκευτικά αντικείμενα λατρείας και αντιμετώπισαν επαίσχυντα τους κληρικούς Ορθόδοξους, οι οποίοι ήρθαν να υπερασπιστούν την εκκλησίας τους. Τα τηλεοπτικά πλάνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας έφεραν και πάλι στο μυαλό τα χρόνια του πολέμου και των διώξεων κατά των θρησκευτικών ιδρυμάτων και θρησκευτικών εγκαταστάσεων, ενώ αναμένουμε ακόμα την επιστροφή των ιερών τόπων και περιουσιών των θρησκευτικών κοινοτήτων μας», αναφέρει ανακοίνωση που συνυπογράφουν η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, η αλβανική Καθολική Εκκλησία και Ευαγγελική εκκλησία της Αλβανία.

  "Με τη δήλωση αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αδελφούς μας Ορθόδοξους στην Πρεμετή και όλους τους Ορθόδοξους πιστούς και ευχόμαστε το θέμα αυτό να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό και ο ιερός τόπος λατρείας να γυρίσει στου πιστούς ώστε οι κληρικοί να εκτελέσουν τις θρησκευτικές λειτουργίες.

  Με την ευκαιρία αυτή ζητάμε για άλλη μια φορά την προσοχή του αλβανικού κράτους, ζητούμε να συμμετάσχει στην τελική λύση της επιστροφής των θρησκευτικών περιουσιών στην Αλβανία, καθώς μετά από 23 χρόνια δημοκρατίας δεν τους έχουνε δοθεί ακόμα τα νόμιμα δημοκρατικά δικαίωμά τους", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

  Πηγή:himara.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα