• Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

  11:45 μμ, Τετάρτη 18 Σεπ 2013 11:45 μμ, Τετάρτη 18 Σεπ 2013

  Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

  Δεκάδες προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν από την αστυνομία, στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν απόψε στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων, κάδους απορριμμάτων, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης στην προσπάθεια της να διαλύσει διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου.

  Τα επεισόδια ξεκίνησαν, γύρω στις 8:30 το βράδυ, όταν η μαζική πορεία, που ξεκίνησε από την πλατεία Καμάρας, έφτασε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δωδεκανήσου. Στο σημείο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πέτρες και διάφορα αντικείμενα σε αστυνομικούς που είχαν αποκλείσει τους δύο δρόμους με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

  Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Μεγάλος όγκος των διαδηλωτών επέστρεψε στην πλατεία Καμάρας, όπου σταδιακά, μετά τις 10 το βράδυ, άρχισαν να αποχωρούν, δίνοντας στην κυκλοφορία την Εγνατία Οδό που από νωρίς, όπως κι άλλοι κεντρικοί δρόμοι, ήταν απροσπέλαστοι για τους οδηγούς.

  Συλλαλητήριο για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι διοργάνωσε νωρίτερα και το ΠΑΜΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Αριστοτέλους και, στη συνέχεια, κρατώντας κόκκινες σημαίες, πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, συγκρότησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

  Στο μεταξύ, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

  Τα επεισόδια έγιναν στο ύψος της πλατείας Ειρήνης, όπου βρίσκονται και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ, κατά την προσπάθεια της αστυνομίας να απωθήσει τους διαδηλωτές, έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, καθώς και δύο προσαγωγές.

  Συλλαλητήρια, χωρίς, όμως, να σημειωθούν επεισόδια, έγιναν στην Αλεξανδρούπολη, στις Σέρρες, στην Καβάλα, στο Βόλο και στην Κοζάνη.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα