• Προσπάθησαν να κάψουν το δάσος της Μαραθιάς

  11:22 πμ, Πέμπτη 24 Απρ 2014 11:22 πμ, Πέμπτη 24 Απρ 2014

  Προσπάθησαν να κάψουν το δάσος της Μαραθιάς

  Σε εμπρησμό από πρόθεση αποδίδουν οι Πυροσβεστικές Αρχές την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης του Πάσχα στην περιοχή της Μαραθιάς και απείλησε να κάψει ολόκληρο το δάσος.

  Πριν καλά καλά ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας αντιμετώπισε την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά και οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

  Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

  Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:55 το μεσημέρι και η κατάσβεσή της τοποθετείται γύρω στις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά εκδηλώθηκε στο σημείο όπου εκβάλλει το ποτάμι στην παραλία της Ροβιάτας και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στο δάσος της Μαραθιάς.

  Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας ήταν καθοριστική, καθώς το δάσος θα μπορούσε να είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός, εξαιτίας του σημείου όπου εκδηλώθηκε η φωτιά και της κατεύθυνσης των ανέμων.

  Από την πρώτη στιγμή έφθασαν στο σημείο τέσσερα οχήματα και οκτώ πυροσβέστες, με επικεφαλής τον υποδιοικητή κ. Ευστάθιο Κάρμη, και πραγματικά υπερέβαλαν εαυτό, αφού η επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν πολύ δύσκολη και δεν υπήρχε πρόσβαση στα σημεία που μαινόταν η πυρκαγιά. Με δεδομένες τις ελλείψεις που υπάρχουν σε έμψυχο υλικό και οχήματα, κλήθηκαν να προσφέρουν βοήθεια και όσα άτομα ήταν σε επιφυλακή.

  Τελικά, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, αφού προηγουμένως έγιναν στάχτη πέντε στρέμματα δάσους και καλάμια στην παραλία, αλλά σώθηκε το υπόλοιπο δάσος.

  Στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, αλλά και ο εντοπισμός ενός ατόμου στην περιοχή, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση, με σκοπό να καεί το δάσος. Ήδη, το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας διενεργεί προανάκριση.

  Πάντως καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν Πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή για να αποφευχθεί τυχόν αναζωπύρωση.

  Πηγή: patrisnews.com

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα