• Συλλήψεις για δύο διακινητές μεταναστών

  12:08 μμ, Παρασκευή 06 Ιουν 2014 12:08 μμ, Παρασκευή 06 Ιουν 2014

  Συλλήψεις για δύο διακινητές μεταναστών

  Συνελήφθησαν την Πέμπτη δύο αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα οκτώ 38 παράνομους μετανάστες.

  Στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, δύο διακινητές, ένας 39χρονος Βούλγαρος και ένας 42χρονος Ιρακινός, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

  Είκοσι οκτώ από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, πέντε υπήκοοι Ιράκ, δύο υπήκοοι Αφγανιστάν και τρεις υπήκοοι Ιράν, Ινδίας και Ερυθραίας.

  Στη μία περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή του Πέπλου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι, όπως προέκυψε, μετέφερε παράνομα, με βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τους πέντε μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ και στη συνέχεια τους καθοδήγησε, πεζός, στην ενδοχώρα.

  Στην άλλη περίπτωση, το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας –Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με ολλανδικές πινακίδες, που οδηγούσε ο 39χρονος και διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό τριάντα τρεις μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

  Μάλιστα κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μία πλαστική βάρκα και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.

  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Φερών Έβρου.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα