• Το «Βασίλειο της Ακακίας» ένα παιδικό μυθιστόρημα για μικρούς και μεγάλους

  12:55 μμ, Τετάρτη 20 Δεκ 2017 12:55 μμ, Τετάρτη 20 Δεκ 2017

  Μπορούν να αλλάξουν όλα σε μια στιγμή; Κι όμως γίνεται αν σε λένε Μπεέττυ, είσαι πολύχρωμη στρουθοκάμηλος και παλεύεις να φτάσεις στο Βασίλειο της Ακακίας. Το παιδικό μυθιστόρημα «Το Βασίλειο της Ακακίας» είναι αυτή η συναρπαστική διαδρομή προς το στόχο που έχει θέσει η Μπεέττυ και αναμετριέται συνεχώς με φίλους, με εχθρούς, με φίλους που γίνονται εχθροί και εχθρούς που στο τέλος γίνονται φίλοι.

  Ο πύθωνας, η γαζέλα, η αλεπού, η λευκή κουκουβάγια, η μάγισσα Λάμια, η συμμορία του Τάρταρου και τα άλλα ζώα της ζούγκλας μπαίνουν στη ζωή της κάνοντάς την πιο περίπλοκη με γεγονότα άλλοτε δυσάρεστα κι άλλοτε ευχάριστα, αλλά σχεδόν πάντα ανατρεπτικά.

  Το "Βασίλειο της Ακακίας", του Ανδρέα Μπούσιου ξεκίνησε τη διαδρομή του ως ebook στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες (iTunes, Kobo κ.α) και έχει ήδη ως συνοδοιπόρους παιδιά και μεγάλους.

  Το βιβλίο απευθύνεται εξίσου τόσο στα παιδιά από 9 χρονών και πάνω όσο και στους γονείς. «Κάθε βιβλίο είναι ωραίο να είναι μια αφορμή για προβληματισμούς και συζητήσεις. Εξάλλου κάπως έτσι γεννήθηκε τόσο η Μπεέττυ όσο και όλοι χαρακτήρες του βιβλίου» μας επισημαίνει ο Ανδρέας Μπούσιος.

  Όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ το βιβλίο αυτό γεννήθηκε μέσα από τα παραμύθια και τις ιστορίες που έφτιαχνε από κοινού με το γιο του Ορφέα. «Η κακή μνήμη μου, ήταν μια καλή αφορμή. Το γεγονός ότι δεν θυμόμουν ολόκληρο, κανένα παραμύθι, ήταν το σημείο εκκίνησης να διαμορφώσουμε τα δικά μας παραμύθια» μας λέει και συμπληρώνει: «φτιάξαμε ήρωες, αντι-ήρωες, μικρές και μεγάλες ιστορίες. Μα η Μπεέττυ και το Βασίλειο της Ακακίας ξεχώρισε. Ετσι αποφασίσαμε να το μοιραστούμε με όλους».

  Η υπόθεση του βιβλίου

  Όλη η ιστορία εξελίσσεται την τελευταία ημέρα της διαδρομής προς το Βασίλειο της Ακακίας. Το μοναδικό σημείο όμως από όπου μπορεί να περάσει την Πύλη είναι να βρεθεί στο πιο σκοτεινό σημείο της ζούγκλας. Πρόθυμος συνοδοιπόρος της, ο πύθωνας Ηρακλής όμως πολύ γρήγορα προκειμένου να την σώσει από τα σαρκοβόρα ζώα, αναγκάζεται να τους πει ότι δήθεν είναι τοξική κι επικίνδυνη. Τα νέα δυστυχώς διαδίδονται γρήγορα και η Μπεέτυ εκτός από την αγάπη βιώνει και την προδοσία. Τη φιλία αλλά και τον χλευασμό. Την αδυναμία αλλά και την περηφάνια. Τον φόβο αλλά και την εκπλήρωση του σκοπού της ζωής της.

  Ο πύθωνας, η γαζέλα, η αλεπού, η λευκή κουκουβάγια,η μάγισσα Λάμια και τα άλλα ζώα της ζούγκλας μπαίνουν στη ζωή της κάνοντάς την πιο περίπλοκη ? με γεγονότα άλλοτε δυσάρεστα κι άλλοτε ευχάριστα, μα πάντοτε συναρπαστικά.

  Τα εμπόδια ως ευκαιρία

  «Το Βασίλειο της Ακακίας δεν είναι τίποτε άλλο από το να πιστεύεις στο όραμά σου, να πιστεύεις στην προσπάθειά σου και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Να ξεπεράσεις τους φόβους και τις αμφιβολίες και να δεις με ανοικτό, με διαφορετικό μάτι τη ζωή» μας εξηγεί ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπούσιος.

  «Τα εμπόδια και τα προβλήματα που παρουσιάζονται αν τα δεις από την πλευρά του φόβου που υπάρχει μέσα σου θα σε φέρουν πίσω. Αν τα δεις από την οπτική γωνία του τελικού στόχου αποτελούν μια ευκαιρία. Να κρίνεις καταρχήν αν ο στόχος σου αξίζει. Αν αξίζει ο στόχος τότε , όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, θα πρέπει να τα ξεπεράσεις τα γνωστά όρια του εαυτού σου προκειμένου να το καταφέρεις» σημειώνει ο ίδιος.

  «Υπάρχει μια υπέροχη έκφραση: Ενας καλός ναυτικός δεν μπορεί να αλλάξει τον άνεμο, αλλά μπορεί να κατευθύνει τα πανιά του με τέτοιον τρόπο ώστε να φτάσει στον προορισμό του. Αυτό είναι και ίσως το κεντρικό μήνυμα της ιστορίας με μια μικρή επισήμανση. Χωρίς ταυτόχρονα . να προδώσεις εσύ ο ίδιος τις αρχές σου και τις αξίες σου. Γιατί κι αυτό είναι μέρος του στόχου» μας εξηγεί ο Ανδ.Μπούσιος.

  Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα