• Τη νομιμότητα των βίντεο που καταγράφουν τη δολοφονία του Μπακάρι αμφισβήτησε ο συνήγορος των κατηγορουμένων

  9:10 πμ, Τρίτη 02 Οκτ 2018 9:10 πμ, Τρίτη 02 Οκτ 2018

  Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Πάτρας η δίκη για τον θάνατο του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στον Λαγανά Ζακύνθου το καλοκαίρι του 2017.

  Ο συνήγορος τριών κατηγορούμενων Αλέξης Κούγιας ζήτησε να εξεταστεί η νομιμότητα των βίντεο που έχουν καταγράψει τη δολοφονία και αφετέρου να μην εξεταστεί ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λαγανά, με αιτιολογία ότι είχε δει το προανακριτικό υλικό.

  Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως υπάρχει δικονομικό κόλλημα καθώς απαγορεύεται αυτός που εκτελεί προανακριτικά καθήκοντα -και προανακριτικά καθήκοντα εκτελεί και αυτός που μελετάει προανακριτικό υλικό (όπως είναι τα βίντεο)-να εξεταστεί στο δικαστήριο. Τελικά ο μάρτυρας εξετάστηκε ενώ τέθηκε και το ζήτημα της νομιμότητας των βίντεο που υπάρχουν.

  «Σύμφωνα με τον νόμο για να εγκαταστήσεις κάμερες σε έναν ιδιωτικό χώρο πρέπει να έχεις ειδική άδεια από τις αρχές. Στα δικαστήρια εξετάζονται μόνο νόμιμα αποδεικτικά μέσα. Όπως δεν μπορούν να εξεταστούν τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν υποκλαπεί παράνομα είναι δεν μπορεί να εξεταστεί και υλικό το οποίο προκύπτει από κάμερες οι οποίες δεν έχουν εγκατασταθεί νομίμως. Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξετάσει το δικαστήριο. Από τη μία πλευρά το βίντεο εξυπηρετεί τους ισχυρισμούς μου γιατί αποδεικνύει πραγματικά ότι οι τρεις νεαροί Σέρβοι που υπερασπίζομαι δεν έχουν καμία σχέση με τα πρώτα χτυπήματα που ήταν και τα δολοφονικά χτυπήματα και τα οποία τα έκαναν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Μπράβοι και εργαζόμενοι τη νύχτα που δεν έχουν καμία σχέση με σπουδαστές, παιδιά 18 χρονών.

  Επειδή έχω ορκιστεί να υπηρετώ τη νομιμότητα, ανεξαρτήτως αν αυτό το παράνομο μέσω εξυπηρετεί την υπεράσπιση μου δεν μπορώ παρά να προστατεύσω το δικαστήριο από μία παράνομη απόφαση» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

  Σήμερα Δευτέρα, τρίτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας και μετά την κατάθεση του πατέρα και του φίλου του θύματος που βρισκόταν μαζί του το μοιραίο βράδυ, ακολούθησε η κατάθεση του Ελληνοαμερικανού, που είχε προσκαλέσει στο νησί τον Μπακάρι Χέντερσον αλλά και του διοικητή του αστυνομικού τμήματος, στον Λαγανά ο οποίος είναι ο πρώτος που χειρίστηκε την υπόθεση.

  Ο μάρτυρας που κατέθεσε πρώτος σήμερα, δεν ακολούθησε την παρέα των τριών παιδιών που βρέθηκε στο μπαρ από το οποίο ξεκίνησαν όλα. Προτίμησε να μείνει λίγο παραπάνω στο ξενοδοχείο και να τους βρει αργότερα. «Εύχομαι να ήμουν εκεί, μήπως άλλαζε κάτι» είπε.

  Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Λαγανά κατέθεσε και περιέγραψε όλες τις κινήσεις που έγιναν μετά τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα.

  Όπως ανέφερε, όταν υπήρξε ενημέρωση για το περιστατικό βρέθηκε αρχικά στο νοσοκομείο και στη συνέχεια στον τόπο όπου έγιναν όλα.

  Στην διάθεσή του δόθηκαν αμέσως τα βίντεο είχαν τραβηχτεί από κάμερες ασφαλείας διπλανών μαγαζιών διασκέδασης αλλά και από την κάμερα του ίδιου του μαγαζιού όπου ξεκίνησε ο καβγάς που οδήγησε σε θάνατο.

  Στην κατάθεση του ο δεύτερος μάρτυρας εξήγησε ότι από την αστυνομία είδαν επί τόπου το οπτικό υλικό και αναγνώριζαν άμεσα κάποια από τα άτομα που φαινόταν ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του θύματος.

  Ένα από αυτά ήταν ο Πατρινός μπάρμαν ο οποίος κατηγορείται ότι έκλεισε τον δρόμο του θύματος με αποτέλεσμα να τον προλάβουν αυτοί που τον κυνηγούσαν για να τον χτυπήσουν. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι η συνέργεια σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

  «Προσπαθήσαμε να εξετάσουμε το βίντεο καρέ-καρέ προκειμένου να δούμε ποιοι συμμετείχαν» είπε. Στην συνέχεια έγινε προσπάθεια να φωτιστεί ο ρόλος που είχαν δύο πρόσωπα- κλειδιά μέσα στο μαγαζί.

  Πρόκειται για τον πρώτο κατηγορούμενο που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού για την γυναίκα η οποία, όπως όλα δείχνουν ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει το κακό.

  Μυστήριο παραμένει το αν θα καταθέσει η συγκεκριμένη γυναίκα. Μέχρι τώρα όλα έδειχναν πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς η κοπέλα για τα μάτια της οποίας ξέσπασε ο μοιραίος καβγάς, σύμφωνα με κάποιο έγγραφο νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική της Σερβίας και είναι αδύνατον να καταθέσει. Ο Αλέξης Κούγιας όμως σήμερα ανέφερε ως οι πληροφορίες που υπάρχουν δείχνουν πως έχει βγει από την κλινική.

  Πηγή: thebest.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα