• Στις 20-22 Απριλίου οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Σκακιού - «Σκέφτομαι και παίζω» το κεντρικό σύνθημα

  2:08 μμ, Πέμπτη 18 Απρ 2019 2:08 μμ, Πέμπτη 18 Απρ 2019

  «ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ» Είναι το κεντρικό σύνθημα των φετινών Πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων Σκακιού, που θα διεξαχθούν στο Περιστέρι το προσεχές τριήμερο 20-22 Απριλίου.

  Οι αγώνες που αφορούν στους Μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, από όλη την χώρα, θα γίνουν στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Αναπαύσεως και Δωδεκανήσου Περιστέρι) και οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1200.

  Οι αγώνες αποτελούν για την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία ένα μεγάλο στοίχημα καθώς η αύξηση των συμμετοχών, από χρόνο σε χρόνο, μας γεμίζει υποχρεώσεις απέναντι στις χιλιάδες παιδιά, αφού αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το Σκάκι στην Ελλάδα.

  Το πρόγραμμα των αγώνων είναι Σάββατο από τις 10.00 το πρωί, μέχρι τις 20.00 το βράδυ, την Κυριακή από το μεσημέρι στις 13.00 μ.μ έως τις 21.00 μ.μ και την Μεγάλη Δευτέρα από τις 10.00 το πρωί, έως τις 15.00 το μεσημέρι, οπότε και θα γίνει η τελετή λήξης, με τις βραβεύσεις των νικητών.

  Παράλληλα με τους αγώνες των παιδιών θα διεξαχθούν και αγώνες επίδειξης blind (τυφλό σκάκι) μεταξύ διακεκριμένων σκακιστών. Στον αγώνα αυτό ένας ή περισσότεροι σκακιστές θα παίξουν με δεμένα τα μάτια χωρίς να βλέπουν την σκακιέρα. Ένα εντυπωσιακό event, που πάντα συγκινεί και γοητεύει τους θεατές.

  Τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες συνδιοργανώνουν η ΕΣΟ και η «Πνευματική Στέγη Περιστερίου» και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου.

  Παράλληλα με τους αγώνες θα υπάρξουν και ενδιαφέρουσες Πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες θα δώσουν το μήνυμα, ότι Σκάκι και Πολιτισμός είναι έννοιες συνυφασμένες.

  Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ & STEAM

  Στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι συμμετέχοντες, γονείς και μαθητές, θα εμπλακούν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προάγουν την Υπολογιστική σκέψη, και την Μηχανική Μάθηση στην εκπαίδευση των μαθητών. Επίσης, με την ενεργή τους συμμετοχή (γονείς και μαθητές) θα γνωρίσουν τι είναι το STEAM μέσα από τη δημιουργία τεχνουργημάτων (artifacts).

  2. Εκθεση φωτογραφιας: ΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ

  Η Λία Αποστολοπούλου Μάγειρα είναι ταξιδιωτική φωτογράφος. Γεννήθηκε και εργάστηκε στο Περιστέρι. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις Φωτογραφίας. Φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά, όπως το Edge of Humanity Magazine και το DRIFT Travel Magazine.

  3. Επίσης κατά την τελετή έναρξης, το Σάββατο το πρωί 10.00) ο πολιτιστικός σύλλογος Περιστερίου ¨Πολύμνια¨θα παρουσιάσει απόσπασμα από το μουσικοχορευτικό μιουζικαλ ¨cats¨

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα