• Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης του Βαγγέλη Μαρινάκη - ΒΙΝΤΕΟ

  7:56 πμ, Παρασκευή 17 Μάι 2019 7:56 πμ, Παρασκευή 17 Μάι 2019

  Στην εκπομπή του Alpha «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ παραχώρησε συνέντευξη ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπου πήρε θέση και εξήγησε αναλυτικά την κόντρα του με την κυβέρνηση και τους λόγους για τη μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτοντας, επιπλέον, τι ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές.

  Επίσης, μίλησε για τις επενδύσεις του στα ΜΜΕ και έδωσε τη δική του εκδοχή για την υπόθεση του NOOR 1 αλλά και για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Ακόμη, απάντησε για τις σχέσεις του με την οικογένεια Μητσοτάκη.

  Τέλος, παρουσίασε το έργο του στον Δήμο Πειραιά και μίλησε για το ποδόσφαιρο, τα δύο χαμένα πρωταθλήματα αλλά και το μέλλον του Ολυμπιακού.

  Τα κυριότερα σημεία:

  Τον ΣΥΡΙΖΑ, το τι πίστευε για εκείνον αλλά και για το τι ψήφισε: Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ειλικρινά το 2014 πίστευα ότι κάτι καινούριο μπορεί να ερχόταν. Ότι μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κάτι καλύτερο. Ψήφισα Ποτάμι στις προηγούμενες εκλογές. Δεν ψήφισα ποτέ ΣΥΡΙΖΑ. Πίστευα ότι θα έκαναν κάτι καλύτερο. Κάτι πιο δημοκρατικό. Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε το χειρότερο.

  Την Δούρου: Την είχα στηρίξει την κυρία Δούρου. Δεν κρύβομαι. Το έκανα. Πίστευα ότι μπορεί να κάνει κάτι πιο καλό από τον κ. Σγουρό. Δυστυχώς έπεσα έξω και δεν θα την στηρίξω τώρα.

  Την κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ: Σίγουρα δεν ξεκίνησε από μόνο του. Είχαμε μία καλή σχέση από την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Πίστευα ότι ήταν κάτι σωστό και μετείχα. Είχαμε καταθέσει έναν αψεγάδιαστο φάκελο και βοηθήσαμε στον διαγωνισμό που είχε αίσιο τέλος στο πρώτο σκέλος. Μετά ήρθε η απόφαση που ακυρώθηκε. Μιλάμε για το καλοκαίρι του 2016. Ναι και αργότερα μέχρι που βγήκε η απόφαση και σχεδόν μέχρι το τέλος του χρόνου δεν είχαμε πρόβλημα. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία για την πώληση του ΔΟΛ εξέφρασα το ενδιαφέρον. Εκεί άρχισαν τα προβλήματα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Τις αιτίες της κόντρας με τον ΣΥΡΙΖΑ: Εγώ έχω μάθει στην ζωή μου και τις επιχειρήσεις μου οτιδήποτε κάνω ακόμα και με συνεταίρο θα αποφασίσω. Δεν θα κάνω τον λαγό ούτε τον κολαούζο οποιασδήποτε Κυβέρνησης. Έκρινα πως έπρεπε να βοηθήσω τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ να σωθούν.

  Την στάση του ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του για τους δικούς του λόγους είχαν βάλει σκοπό ζωής να κλείσουν το MEGA. Το κατάφεραν. Ήθελαν να κλείσουν και τα ΝΕΑ με το ΒΗΜΑ ή να υπάρξει άλλος που να τις αγοράσει και να είναι κάτι όπως το Έθνος, το Documento ή η Νέα Σελίδα.

  Το εάν του ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μπουν άνθρωποι του Κυβερνώντος κόμματος στα ΝΕΑ ή το ΒΗΜΑ: Ισχύει ότι μου ζήτησαν να μπουν δικοί τους συνεργάτες. Εγώ είχα τους δικούς μου συνεργάτες. Το να συζητάμε κάποια πράγματα ναι αλλά για διευθυντικά στελέχη και ορισμένοι δημοσιογράφοι με μεγάλη διαδρομή ότι θα έπρεπε να απομακρυνθούν δεν θα μπορούσε να γίνει. Δεν θα το έκανα ποτέ.

  Το εάν θέλει να πει ονόματα για τον ΣΥΡΙΖΑ: Εάν μου ζητηθεί να καταθέσω στην ελληνική δικαιοσύνη ονόματα και στοιχεία θα το κάνω. Δεν θα το κάνω όμως τώρα με ονόματα εδώ.

  Τον Μητσοτάκη και ότι πήγε στο κότερό του: Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα. Τον βολεύει τον Πρωθυπουργό. Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα. Πετάς την μπάλα στην εξέδρα ή εκτός εξέδρας όταν τα λες αυτά.

  Τις σχέσεις του με Μητσοτάκη και Ντόρα Μπακογιάννη: Έχω παντρέψει την κ. Μπακογιάννη στον 2ο της γάμο με έναν παιδικό μου φίλο. Δεν ντρέπομαι ποτέ ούτε για τους φίλους μου. Την οικογένεια Μητσοτάκη την γνώρισα μέσω του πατέρα μου και του Κωνσταντίνου. Είχα την τύχη και την τιμή να κάτσω μαζί τους. Ήταν τιμή που γνώρισα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που έχει επαληθευτεί σε πολλά. Έχουμε τυπικές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον έχω δει λίγες φορές. Δεν είναι ντροπή. Δεν ντρέπομαι για τους φίλους μου όπως η Ντόρα και ο Ισίδωρος που τους πάντρεψα. Δεν είναι κακό να υπάρχει μία φιλία. Δεν έχει να κάνει με εργολαβίες ή διαφθορές.

  Το εάν έχει φιλοξενήσει τον Μητσοτάκη: Ουδέποτε έχω φιλοξενήσει τον κ. Μητσοτάκη. Τον έχω δει ελάχιστες φορές.

  Τον Τσίπρα και το Noor1: Έχει καταντήσει κουραστικό. Κάνατε μία δύσκολη ερώτηση και δεν απάντησε. Πέταξε την μπάλα στην κερκίδα. Πρώτον δεν έχω ουδεμία σχέση με το Noor1. Όσο εμπλέκεται ο κ. Τσίπρας άλλο τόσο εμπλέκομαι και εγώ. Σχηματικά μπορώ να πω ότι και ο κ. Τσίπρας έχει περάσει καλά στο Noor1. Τα δικά μου παιδιά τα έχει σκεφτεί ο κ. Τσίπρας, παραβιάζοντας τον Νόμο που ψήφισε και αναφέρεται σε υπόθεση που είναι σε εξέλιξη; Το λέω γιατί είπε για τα παιδιά μου και ότι ήθελαν ξεκούραση με το κότερο. Τα δικά μου όμως δεν τα σκέφτηκε. Τα παιδιά είναι πολύ περήφανα για μένα και εγώ για αυτά. Οι εταιρίες του πατέρα του και του θείου του Τσίπρα εκεί το 1974 είχαν ισολογισμούς μεγάλους με εργολαβίες που έπαιρναν από την Χούντα. Δεν μπορεί να είναι λοιπόν περήφανος. Προέρχεται ο κ. Τσίπρας από πλούσια οικογένεια που πλούτισε επί Χούντας. Εάν λέγαμε πως η οικογένεια του Τσε Γκεβάρα είχε πλουτίσει με το καθεστώς Μπατίστα θα ήταν περήφανοι;

  Το εάν έχει χρηματοδοτήσει τη Νέα Δημοκρατία: Ουδέποτε έχω χρηματοδοτήσει τη Νέα Δημοκρατία. Είναι 1.200 ή 1.300 αυτά που μπορεί να είχα δώσει και το είχα πει για υπολογιστές και αιρκοντίσιον. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ που επηρεάζει όμως αυτό είναι κάτι που γράφεται κάθε μέρα. Δεν έχω χρηματοδοτήσει λοιπόν τη Νέα Δημοκρατία. Θα το έλεγα εάν το είχα κάνει.

  Τον Τσίπρα και ότι του λέει πως ελέγχει επτά εφημερίδες: Πρώτον ο κ. Τσίπρας είπε ότι ελέγχω επτά εφημερίδες. Είναι ο Αλέξης ο ψεύτης. Αναλυτικά: Εφημερίδα των Συντακτών, Αυγή, Νέα Σελίδα, Documento, Espresso, Δημοκρατία και Έθνος. Δεν έχω πρόβλημα να τις πω. Είναι επτά εφημερίδες που ελέγχει ο Τσίπρας. Εάν τις διαβάσετε αυτές τις επτά θα καταλάβετε. Εάν πάμε σε κανάλια το OPEN τι είναι; Η ΕΡΤ; Πως την έχουν καταντήσει δεν έχετε δει; Τα περισσότερα ΜΜΕ είναι υπέρ του. Μίλησε για κίτρινο Τύπο ο κ. Τσίπρας. Όταν μιλάει για ΒΗΜΑ και ΝΕΑ να πλένει το στόμα του και να είναι πιο προσεκτικός. Κάνουν τις υπερβάσεις τους αυτές οι εφημερίδες. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και ειδικά όταν έχουν επαληθευτεί οι δύο αυτές εφημερίδες.

  Το σχόλιο για το ότι είναι Μπερλουσκόνι: Σας είχα πει ότι είμαι ο Μαρινάκης που έρχομαι από τον Πειραιά. Όπως είδατε ένα νέο κόμμα δεν υπήρχε στα πλάνα μου και δεν έγινε καν συζήτηση. Το να έχεις άποψη νομίζω ότι χρειάζεται. Κάθε Έλληνας πολίτης και Ευρωπαίος έχει άποψη.

  Την πολιτική και εάν τον ενδιαφέρει: Όχι δεν με ενδιαφέρει το κεντρικό κομμάτι της πολιτικής. Εάν με ενδιέφερε θα σας το έλεγα.

  Την αποκάλυψη για τον Καλογρίτσα: Ο λόγος ο οποίος με οδήγησε στο να κάνω την αποκάλυψη ήταν ο εξής: ο φάκελος που είχα καταθέσει για τηλεοπτική άδεια με 72 εκατ. ήταν ένας φάκελος που μας έλεγξαν και ήταν αψεγάδιαστος. Μου έστειλαν τον κ. Καλογρίτσα. Δεν πέρναγε από τα γραφεία μου και ήταν τυχαία εκεί για να πάρει 20.500.000 για το νέο κανάλι. Ήρθε στο γραφείο μου. Υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες ασφαλείας. Μπορώ να έρθω εγώ στο κανάλι σας και στον ιδιοκτήτη σας και να του πω δώστε μου λεφτά να φτιάξω κανάλι να σας ανταγωνιστώ; Έχει λογική αυτό; Δεν έχει λογική ένας ανταγωνιστής να έρθει να σου ζητήσει λεφτά για να σε ανταγωνιστεί. Ο κατάλληλος άνθρωπος είναι ο κ. Καλογρίτσας να μας το απαντήσει αυτό. Δεν έχει βγει να το διαψεύσει όμως και ενώ σίγουρα έχει δεχθεί τηλεφωνήματα. Δεν υπάρχει καμία λογική να περνάει ένας φιλόδοξος καναλάρχης και να λέει ήρθα να μου χρηματοδοτήσετε το νέο κανάλι. Ήρθε στο γραφείο μου και στο ραντεβού αυτό και ήταν κάτι που του ζήτησαν οι Τσίπρας και Παππάς. Γιατί να το καταγγείλω τότε; Ήταν κάτι παράνομο; Η Κυβέρνηση ήθελε για το κόμμα της ένα κανάλι. Εάν είχα πιεστεί θα πήγαινα στην ελληνική δικαιοσύνη. Πως είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια υποκρισία από Τσίπρα και Παππά; Όταν έχουν ελέγξει τα χρήματά μου πως είναι δυνατόν να μιλούν για βρώμικο χρήμα.

  Το Noor 1: Είναι κάτι πολύ σοβαρό. Είναι ότι πιο άσχημο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Με το χέρι στην καρδιά και κοιτώντας σας στα μάτια σας λέω ότι δεν έχω καμία σχέση. Ουδεμία σχέση. Θα δώσω ένα παράδειγμα. Μία εφημερίδα αγοράζει χαρτί. Ή εάν θέλετε ένα κανάλι θέλει πολλές κάμερες. Ο ιδιοκτήτης διαλέγει τους προμηθευτές και συμφωνεί με ένα τίμημα. Μέσω τράπεζας λοιπόν στέλνει τα χρήματα. Μετά από έναν χρόνο η εταιρεία αυτή εμπλέκεται με υπόθεση ναρκωτικών. Τι σχέση έχει αυτό με εσάς, την εφημερίδα ή με τον ιδιοκτήτη του καναλιού; Σε εμάς από την αμερικάνικη εταιρεία, εισηγμένη στο χρηματιστήριο, έγιναν δύο εμβάσματα σε εταιρεία που αγοράσαμε πετρέλαιο. Μετά από μήνες ο ιδιοκτήτης εκείνης της εταιρείας είχε εμπλοκή με ναρκωτικά.
  Όλα αυτά έχουν ελεγχθεί πολλές φορές και σωστά το κάνανε. Δεν έχει βρεθεί τίποτα. Έχει γίνει δικαστήριο και έχουν εξεταστεί τόσοι μάρτυρες. Το όνομά μας δεν υπάρχει πουθενά. Επίσης υπάρχουν αμερικάνικες Αρχές που ασχολούνται και μεγάλες εκθέσεις που δεν υπάρχουμε πουθενά. Δεν υπάρχει δίκη. Ήταν μία σκευωρία, στημένη από συγκεκριμένους ανθρώπους. Με το χέρι στην καρδιά σας λέω. Οι ρίζες μου είναι από Κρήτη και Πόντο. Δεν έχω μάθει να σκύβω το κεφάλι όταν να με φτύνουν. Δίνω υπόσχεση. Οι πολιτικοί που έχουν εμπλακεί σε αυτό θα πληρώσουν το τίμημα. Δεν είναι απειλή. Υπάρχουν οι διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί. Έχω προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και στην Ελλάδα. Η Κυβέρνηση ψήφισε Νόμο που απαγορεύει σε πολιτικό πρόσωπο να κάνει αναφορές σε πρόσωπα ενώ μία δικαστική υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Ο Τσίπρας παραβιάζει κάθε μέρα τον Νόμο για να φτιάξει την δική του ατζέντα και να καλύψει τις δικές του ανυπαρξίες. Δεν θα το επιτρέψω αυτό. Θα δείτε σύντομα την κατάληξη όλης αυτής της ιστορίας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κάθε μέρα σε μία δημοκρατική χώρα δεν μπορεί η Κυβέρνηση να προσπαθεί να επηρεάσει συγκεκριμένους Οργανισμούς εναντίον σου. Η Κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει ελεγκτικούς μηχανισμούς εναντίον μου και δεν έχουν βρει το παραμικρό. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σας κοιτάζω και λέω και στους συνεργάτες μου δεν έχουν τίποτα.

  Τις ποδοσφαιρικές διώξεις: Είναι μία πονεμένη ιστορία. Έχει κάνει κύκλους. Θα δούμε και ποιοι δικαστές έχουν αναβαθμιστεί από αυτό. Δεν υπάρχει ουδεμία ανάμειξη δική μου. Έχουν γίνει και άλλα δικαστήρια και δεν έχω κάτι να φοβηθώ.

  Τη Νέα Δημοκρατία και ότι θα τον σώσει, όπως λέει ο Τσίπρας: Ο κ. Τσίπρας έχει πει 5 εκατ. ψέματα και έχει διαπράξει 3 εκατ. εγκλήματα. Αυτό απαντάει στην ερώτησή σας.

  Τον Πέτρο Κόκκαλη: Δεν θα το έλεγα πλήγμα. Θεωρώ ότι η ομάδα που έχουμε όσα έχει κάνει τα έχει κάνει χωρίς εκείνον. Όσα θα κάνει τα επόμενα χρόνια θα τα κάνει χωρίς αυτόν. Δεν ισχύει ότι του πρότεινα να γίνει Δήμαρχος. Είπε ο Κόκκαλης δεν δέχθηκε να είναι δοτός Δήμαρχος. Σας λέω έχετε διευθυντική θέση εκεί που εργάζεστε και σας κάνω πρόταση για πιο μεγάλη θέση. Μου λέτε ότι δεν θέλω να είμαι δοτός διευθυντής. Μετά σας κάνω πρόταση να είσαι απλός υπάλληλος και δέχεστε. Δηλαδή δέχθηκε να είναι δοτός δημοτικός σύμβουλος και όχι Δήμαρχος; Δεν είναι άξια σχολιασμού. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία. Του είχα πει ότι εταιρίες Ιντρακόμ, Ιντραλότ και τα σχετικά δεν θα έκαναν δουλειές με τον Δήμο ποτέ όσο ήμασταν εμείς εκεί. Το ήξερε και εκείνος και ο πατέρας του, παρότι ο Πέτρος Κόκκαλης το προσπάθησε.

  Τον Ολυμπιακό και το εάν έχει βγάλει ή έχει βάλει χρήματα: Θα σας έλεγα να διαβάσετε τους ισολογισμούς. Από το 2010 μέχρι σήμερα όσον αφορά στον Ολυμπιακό και τον Ερασιτέχνη έχουμε βάλει πάνω από 100 εκατ. ευρώ και έχουμε πληρώσει πάνω από 150 εκατ. ευρώ σε φόρους. Τον Ολυμπιακό τον πήραμε με 40 εκατ. χρέη και με πολλές χορηγίες του Ολυμπιακού να έχουν εξαντληθεί. Εάν τα βάλουμε όλα μιλάμε για τριπλάσιο νούμερο.

  Τη νέα κατάσταση στο ποδόσφαιρο, το φετινό πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ: Να σας εξηγήσω. Ο λόγος για τον οποίο έχουμε ξοδέψει τόσα χρήματα και παρά το Champions League και τις ακριβές μεταγραφές που έχουμε κάνει (σ.σ. όσον αφορά στο θέμα των πωλήσεων που ρωτήθηκε) και ότι έχουμε πληρώσει τα χρέη είναι πως ο Ολυμπιακός έχει πολύ υψηλό μπάτζετ. Ο Παναθηναϊκός του νταμπλ του 2010 ήταν το πιο ακριβό ρόστερ και είδατε το τι έγινε μετά. Εμείς κρατήσαμε πολύ υψηλό μπάτζετ και για τον Ολυμπιακό. Ξεχρεώσαμε ένα μεγάλο χρέος στον Ερασ. Ολυμπιακό που βρήκαμε.

  Ανεβάσαμε το μπάτζετ στον Ερ. Ολυμπιακό και φτάσαμε τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό στην πιο υψηλή ευρωπαϊκή του θέση. Στα περισσότερα χρόνια είχαμε το διπλάσιο και το τριπλάσιο μπάτζετ και παίρνανε τα πρωταθλήματα. Δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το Champions League αλλά κάναμε μεγάλες νίκες. Ναι η Τότεναμ κέρδισε αλλά είδατε έγινε μία φορά. Δεν είναι μόνο το μπάτζετ αλλά όταν έχεις έναν μαραθώνιο παίζει ρόλο. Φέτος ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη ομάδα αλλά δεν πήρε το πρωτάθλημα. Ξέρετε ότι κάποιες φορές κοιμάται και ο Θεός και θα το δείτε αυτό βλέποντας ξανά το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Την ευθύνη την παίρνω εγώ πάνω μου. Πρέπει να τους κερδίζεις όλους, διαιτητές ή παράγοντες. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Έπρεπε να κερδίσουμε και την τύχη. Δεν είχαμε την ίδια αντιμετώπιση με τον ΠΑΟΚ από την διαιτησία. Να μάθουμε από τα λάθη μας και του χρόνου να είμαστε πιο δυνατοί και του χρόνου να πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα και να χαροποιήσουμε τους εκατομμύρια φιλάθλους μας.

  Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα