• ΦΩΤΟ-Στην Αθήνα η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα

  8:44 μμ, Πέμπτη 12 Σεπ 2013 8:44 μμ, Πέμπτη 12 Σεπ 2013

  ΦΩΤΟ-Στην Αθήνα η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα
  Στην Αθήνα βρέθηκε για δύο μόλις μέρες ο θρύλος του τένις Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. Πέταξε από την Νέα Υόρκη αμέσως μετά τον τελικό των γυναικών στο US OPEN, τον οποίο και σχολίασε τηλεοπτικά για λογαριασμό του TENNIS CHANNEL και φυσικά βρέθηκε κοντά στον πολύ καλό της φίλο Νίκο Μιχαλόπουλο.
  Ο Έλληνας αθλητής μαζί με την σύζυγό του Παγκόσμια πρωταθλήτρια του ακοντισμού Άννα Βερούλη δεξιώθηκαν την μεγάλη τεννίστρια σε έναν πολύ όμορφο χώρο κάτω από το μαγικό φως της Ακρόπολης, ο οποίος και φυσικά ενθουσίασε την καλεσμένη τους.
  Είναι η πρώτη φορά που η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα επισκέπτεται την Αθήνα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004, στους οποίους και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ηλικία 47 χρονών και η πρώτη επίσης φορά που συναντάει τον πολύ καλό της φίλο Έλληνα αθλητή στην έδρα του.
  Η τελευταία τους συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες στο Λονδίνο κατά την διάρκεια του φετινού Wimbledon, στο οποίο ο Νίκος Μιχαλόπουλος υπήρξε επίσημος καλεσμένος της, όπως άλλωστε και πέρσι στο Παρίσι κατά την διάρκεια του Rolland Garros. H γνωριμία τους φυσικά κρατάει από το 2010, όταν ο Νίκος Μιχαλόπουλος συμμετείχε ως μοναδικός Έλληνας αθλητής στην ομάδα της θρυλικής τεννίστριας σε μια προσπάθεια να ανέβουν το ψηλότερο βουνό της Αφρικής, το όρος Κιλιμάντζαρο, για τους σκοπούς του LAUREUS SPORT FOR GOOD FOUNDATION, με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για το προτεινόμενο για το Νόμπελ Ειρήνης MATHARE YOUTH SPORT ASSOCIATION και τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναιρόμπι. Στην συγκεκριμένη δραματική ανάβαση ο Έλληνας πρωταθλητής του ακοντισμού και της σκοποβολής Νίκος Μιχαλόπουλος κατάφερε να καρφώσει την Ελληνική σημαία στην κορυφή των 6.000μ, ενώ η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα λίγο έλλειψε να πληρώσει με την ζωή της την όλη πολύ σκληρή προσπάθεια, όταν υπέστη βαρύτατο πνευμονικό οίδημα την τέταρτη μέρα της ανάβασης και στο υψόμετρο των 4.600μ.
  Στην τελευταία τους συνάντηση στην Αθήνα ο Νίκος Μιχαλόπουλος παρουσίασε στην Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, την κορυφαία αθλήτρια όλων των σπορ για τον 20ο αιώνα, το νέο του βιβλίο με τίτλο ''ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ'', το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο από τις εκδόσεις Άγκυρα. Πρόκειται για ένα βιβλίο κινητοποίησης και ενθάρρυνσης βασισμένο πάνω στην πραγματική ιστορία της προσωπικής υπέρβασης του συγγραφέα στο όρος Κιλιμάντζαρο, αλλά και σε 18 ακόμα ιστορίες θετικής σκέψης. Ένα βιβλίο δυναμικό, εκρηκτικό, βαθιά συναισθηματικό και πιο επίκαιρο από ποτέ.
  O Nίκος Μιχαλόπουλος, εκπαιδευτικός και συγγραφέας ήδη 8 πολύ πετυχημένων και βραβευμένων παιδικών βιβλίων, που έχουν ξεπεράσει τις 100.000 αντίτυπα στην Ελλάδα στις 18 Οκτωβρίου θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Master's στην Βραζιλία στο αγώνισμα του ακοντισμού, ενώ πριν από λίγες μέρες κατάλαβε την 5η θέση στον ακοντισμό στους 23ους Βαλκανικούς αγώνες στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα